Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai, nusileidus iš Frankfurto atskridusiam lėktuvui, sulaikė juo atskridusį 31-erių kaunietį. Jis iš Vokietijos buvo išsiųstas už šios šalies įstatymų pažeidimus.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad deportuotasis yra Lietuvoje nuteistas už nusikaltimo padarymą ir pasislėpęs nuo bausmės. Jo Kauno policija ieškojo nuo 2010 m. rugpjūčio.

Be to, VSAT pareigūnai nustatė, kad kauniečio turėtas lietuviškas vairuotojo pažymėjimas, esą išduotas jo vardu, yra visiška klastotė. Dėl suklastoto dokumento VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.
Antradienį sostinės oro uoste pasieniečiai sulaikė ir dar vieną kaunietį. 26-erių vyras už Austrijos įstatymų pažeidimus buvo grąžintas reisu iš Vienos. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jo, kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu, nuo šių metų balandžio ieško Kauno policija. Vyrą pasieniečiai perdavė paieškos iniciatoriams.

Dar vienas nusikaltimu įtariamas lietuvis įkliuvo Klaipėdos uoste. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai Malkų įlankos pasienio kontrolės punkte sulaikė keltu iš Švedijos atplaukusį 30-metį Kelmės rajono gyventoją. Jis įtariamas nusikaltimo padarymu Lietuvoje, todėl nuo rugpjūčio 2d. šio vyro paeišką paskelbė Šiaulių policija.

Klaipėdos pasieniečiai sulaikytąjį perdavė į uostą atvykusiems paieškos iniciatoriams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 413 asmenų, kurie buvo ieškomi dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų. Daugiausiai teisingumo bandančių išvengti ieškomųjų įkliuvo oro uostuose dirbantiems VSAT pareigūnams – 153. Pasienyje su Baltarusija sulaikyti 135 tokie asmenys, pasienyje su Lenkija – 50.

Tarp visų 413 ieškomųjų daugiausiai yra Lietuvos piliečių – 294. Taip pat pasieniečiai sulaikė 56 Baltarusijos ir 38 Rusijos piliečius bei asmenų iš Australijos, Austrijos, Kazachstano, Kirgizstano, Kolumbijos, Moldovos, Rumunijos, Tadžikistano, Ukrainos, Uzbekistano, Vokietijos.