Šeštadienį VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiams paskambino vyras. Jis pranešė, kad Švenčionių rajono Sarokpolio kaimo prieigose pastebėjo pamiške nuo Simanavo kaimo link kelio Zarasai – Vilnius einančius tris įtartinus asmenis su nešuliais. Nuo šios vietos iki valstybės sienos su Baltarusija - 4 kilometrai, praneša pasienio tarnybos atstovai.

Atskubėję Pavoverės ir Specialiosios paskirties užkardų pasieniečiai blokavo Sarokpolio prieigas. Jie pamatė nuo kaimo link plento Vilnius – Zarasai per laukus bėgančius tris asmenis. Dėl didelio atstumo jų pasieniečiams pavyti nepavyko. Manoma, kad bėgliai įsėdo į prie plento paliktą automobilį ir paspruko.

Apieškojus vietovę už kilometro nuo Sarokpolio kaimo, kur jie buvo pastebėti, pievos įgriuvoje VSAT pareigūnai rado žolėmis uždengtus į juodą polietileno plėvelę supakuotus 6 ryšulius. Juose buvo 2980 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pradėta administracinės bylos teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Kontrabandiniai rūkalai pristatyti į Pavoverės užkardą.