Teismas leido jį suimti 3 mėnesiams. Dar vieno grupuotės lyderio, 35 metų telšiečio Alfredo Šiušio, pareigūnams sulaikyti nepavyko, jis ieškomas.

V. Šilį ONTT pareigūnai sulaikė p raėjusią savaitę, kaip įtariamąjį baudžiamosiose bylose dėl JAV dolerių padirbimo ir paleidimo apyvarton, narkotinių medžiagų gamybos bei nusikalstamo susivienijimo organizavimo, pranešė Policijos departamento atstovas spaudai.

Liepos viduryje buvo sulaikyti, o vėliau ir suimti šios grupuotės nariai 33 metų Vaidotas Račys, 27 metų Raimondas Laukys bei Darius Vaukas, Irmantas Šakalis ir Egidijus Ivoškus - visi trys 22-jų metų. V. Račys ir R. Laukys suimti 3 mėnesiams.

Tirdami nusikalstamo susivienijimo bylą, pareigūnai išaiškino gaujos nusikaltimus ir dėl jų iškėlė atskiras bylas dėl reketo, turto sunaikinimo padegant ir susprogdinant.Taip pat buvo aptikti netikrų JAV dolerių ir narkotikų fabrikėliai.

Neseniai kratų metu buvo rasta 14 padirbtų 100 JAV dolerių vertės kupiūrų. Falsifikatai buvo geros kokybės. Pasak ONTT pareigūnų, gauja visoje šalyje realizavo labai didelį kiekį netikrų JAV dolerių. Pavasarį picerijoje "Baffo" Vilniuje per kratą rasti padirbti JAV doleriai buvo pagaminti Žematijos gaujos fabrikėlyje.

Pasak ONTT pareigūnų, dabar sulaikytiesiems gaujos nariams pateikti kaltinimai dėl netikrų JAV dolerių gamybos. Ateityje jiems bus pateikta ir daugiau kaltinimų. Gali būti, kad bus pateikti kaltinimai ir dėl nužudymų.