Šiaip taip baigęs devynias klases Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje, 2008 m. pradėjo mokytis Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykloje. Čia Valdas J. mokėsi mūrininko profesijos.

Tačiau, kaip DELFI sakė Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos direktorius Pranas Avižinis, Valdas J. čia prasimokė tik kiek daugiau, nei metus. Už nepažangumą ir pamokų nelankymą 2010-ųjų vasarį jis buvo pašalintas iš mokyklos.

Buvęs Valdo J. auklėtojas profesinėje mokykloje Justinas Grincevičius sakė, kad šis vaikinas niekuo neišsiskyrė iš kitų mokinių, nieko ypatingo nebuvo prisidirbęs. Tačiau visiškai nesimokė, nelankė pamokų, todėl buvo išmestas. „O iš mūsų mokyklos moksleiviai šalinami tik kraštutiniu atveju“, - sakė J. Grincevičius.

Įtariama, kad praėjusio sekmadienio vakarą Valdas J., žadėjęs studentę nuvežti į Klaipėdą, Šilutės r. išžagino ir nužudė.

DELFI jau rašė ir apie tai, kad skaitytoją suglumino ir įrašas internete, manoma, įtariamojo patalpintas nužudymo naktį.

Greičiausiai, bandydami rasti atsakymus, kodėl jaunas vyras galėjo atimti studentei Justinai Šikšniūtei gyvybę, interneto naršytojai aptiko įrašą, kuris sukrėtė. Įtariamą nusikaltimo naktį, lapkričio 17-ąją, 6.30 val. vietos gyventojams skirtame interneto portale atsirado skelbimas su nuoroda į įtariamojo telefono numerį. Nužudymo tai niekaip nepaaiškino, tačiau atrodė, kad jaunas vyras lyg niekur nieko planuoja tolesnį savo gyvenimą. Skelbime siūloma atlikti įvairius apdailos ir statybos darbus bet kurio pageidaujančiojo namuose. Rašoma, kad jei tik reikia, gali pakeisti ir stogą. Prie skelbimo prierašas: „jei nepriskambinat, rašykit SMS, perskambinsiu“.

Interneto naršytojai aptiko ir kitokio pobūdžio skelbimą interneto portale tik suaugusiems. Panašu, kad šis jaunuolis jau ne vienerius metus naršė po pornografinius tinklalapius. Pvz., dar 2009 m., būdamas 18-os, jis tinklalapyje, kur savo skelbimus talpina sekso paslaugas siūlančios merginos, prie kelių nuotraukų parašė: „Parasyk man:)... (tel. nr. – red.) jaj noretum gero sekso:)“ (kalba netaisyta – DELFI).