46 metų A. Naudžiūnas policijoje prisipažino, kad per išgertuves savo motinos namuose savo draugui šovė į galvą ir visas tragiško šeštadienio aplinkybes pats surašė apklausos protokole.

Įtariamasis teigė, kad išgertuvių metu jo vaikystės draugas Tomas Paškauskas paprašė parodyti pistoletą „Makarov“, jis leido šiam apžiūrėti.

Bet, kaip aiškėja, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus vyresnysis tyrėjas ginklą taip pat buvo nukreipęs į bičiulio galvą.

Nužudytas T. Paškauskas buvo A. Naudžiūno motinos kaimynas, jį pareigūnas buvo pasikvietęs išgerti pas savo motiną šeštadienio vakarą.

Ginklas, iš kurio paleistas mirtinas šūvis, priklausė A. Naudžiūnui, o ne tarnybinis.

Kodėl A. Naudžiūnas nušovė savo bičiulį, ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai kol kas neatskleidžia.

Nužudymu įtariamas policijos tyrėjas pirmadienio popietę buvo atvežtas į Vilniaus miesto apylinkės teismą – Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika įtariamąjį prašė suimti dviem mėnesiams.

Prokuroras įsitikinęs, kad įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę būtina skirti dėl to, jog šis gali pasislėpti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų. Tačiau su tokia pozicija nesutinka pats įtariamasis ir jo advokatė – jie pareiškė, kad nėra jokio pagrindo slėptis, A. Naudžiūnas pats surašė apklausos protokolą pas tyrėją.

Po daugiau kaip valandos trukusio nagrinėjimo teisėjas Dainius Grizickas šį prašymą patenkino.

„Jis pripažįsta kaltę tik ta prasme, jog tai buvo netyčinis nusikaltimas – tai įvyko neatsargiai elgiantis su ginklu“, – sakė A. Naudžiūnui atstovaujanti advokatė Gitana Šimkutė.

Su žmona maždaug prieš dešimt metų išsiskyrusį A. Naudžiūną atvyko palaikyti jo draugė ir sūnus, tačiau į teismo salę, kurioje buvo svarstomas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo, nebuvo įleisti.

A. Naudžiūnas mirtiną šūvį į savo bičiulį paleido šeštadienio vakarą – T. Paškauskas ligoninėje mirė sekmadienį vakare, apie 19.20 val.

Po įvykio A. Paškauskui buvo nustatytas 2,26 prom. alkoholio girtumas.