Pastatęs 48 pėdų ilgio jachtą „Fairline Phantom“ atgal į Šventosios Katerinos prieplauką netoli Tauerio tilto Londono centre, R. Slušnys nusprendė pasivaišinti laive buvusiais kukurūzų dribsniais bei išgėrė butelį vyno. Kai lietuvis prabangioje jachtoje pasijuto it namuose, jos savininkas Williamas Carteris sulaukė perspėjimo iš prieplaukos personalo, kuriems nepažįstamas sukėlė įtarimą. Benamis R. Slušnys buvo suimtas.

Vakar Snaresbruko Karališkasis teismas skyrė lietuviui pusantrų metų kalėjimo, kai prisiekusieji vieningai pripažino jį kaltu dėl mėginimo pavogti laivą ir vyno butelio paėmimo. Vis dėlto jis greičiausiai bus paleistas, mat už grotų laukdamas nuosprendžio jau praleido dešimt mėnesių – tai atitinka dvidešimties mėnesių įkalinimo bausmę.

Bylos nagrinėjimas truko dvi dienas – visą tą laiką R. Slušnys teisme sėdėjo užsidengęs akis. Vyras jachtoje buvo suimtas pernai kovo 28 dieną. Kaltintojas Piersas Wauchope'as prisiekusiesiems sakė: „Klausimas, kurį sau turite užduoti – jis bandė pavogti laivą ar tik paėmė jį neturėdamas įgaliojimų. Yra du scenarijai – viename jų, jis yra lietuvis piratas Londono mieste, pasiėmęs arba ketinęs pasiimti labai brangų laivą. Turbūt šįkart jis viso labo pasižiūrėjo, ar gali jį valdyti. Alternatyva būtų tokia – jis yra šiek daugiau nei benamis žmogus, mat tas benamis žmogus mokėjo valdyti laivą nepadarydamas jam žalos, tai gali nedaugelis. Būdamas ten, jausdamasis beviltiškoje padėtyje, pasiėmė kukurūzų dribsnių ir butelį vyno, nors jokių kitų planų neturėjo, viso labo sukinėjosi aplinkui“.

Duodamas parodymus jachtos savininkas W. Carteris tvirtino įsigijęs laivą pramogoms prieš tris mėnesius. Jis pridūrė, kad jachtos valdymas yra sudėtingas, tad norint išvengti apgadinimo, teko rimtai mokytis.

R. Slušnį ginantis Jamesas Mehiganas teisme pareiškė, kad savininkas W. Carteris iš tiesų patyrė viso labo dešimties svarų – tiek kainavo vynas – nuostolį.

Skelbdamas nuosprendį teisėjas Timothy Lambas stebėjosi, kad lietuviui pavyko išvengti avarijos: „Nuostabu, kad manevruojant laivą viena ranka po Šventosios Katerinos prieplauką nebuvo padaryta jokios žalos – dėl to pasisekė ir jums“.

„Prisiekusieji įsitikinę, kad jūs ketinote pavogti šį puses milijono svarų vertės turtą. Aš atsižvelgiu į faktą, kad esate benamis ir turėjote problemų su sveikata, nepaisant to, tai yra rimti kaltinimai“, - sakė teisėjas T. Lambas.