Bylos duomenimis, 2016 m. vasario 20 d. Kaune, R. Kalantos gatvėje esančioje viešojo transporto stotelėje, V. M. be jokios priežasties vieną kartą iššovė iš dujinio pistoleto „Blow Compact“ nukentėjusiajam į galvą bei kartą tuo pačiu pistoletu sudavė pastarajam į kaklą.

Nukentėjusiajam buvo nežymiai sutrikdyta sveikata – nubrozdinta oda kairiojo momens srityje.

Teisme V. M. savo kaltę pripažino ir pasakojo, kad minėtą dujinį pistoletą prieš 10 metų legaliai įsigijo ginklų parduotuvėje. Jį įsigijo savigynai, nes aplink jo sergančios mamos namus vaikšto asocialūs asmenys. Jis teigė, jog nežinojo, kad nuo 2014 m. liepos reikėjo registruoti jo turimą ginklą.

Prisimindamas lemtingą įvykį, jis pasakojo, kad prie namų pamatė stotelėje stovėjusius vaikinus, kurie jam buvo panašūs į „potencialius plėšikus“. Einant namų link, jam pasirodė, kad jį kažkas seka ir ruošiasi apiplėšti. Norėdamas juos pagąsdinti, išsitraukė pistoletą ir iššovė, praneša Kauno apylinkės teismas.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, V. M. prisipažino padaręs nusikaltimą. Taip pat atsižvelgė į tai, kad V. M. yra pensininkas, nusikalto pirmą kartą, turi nuolatinę gyvenamąją vietą, todėl padarė išvadą, kad bausmės tikslus galima pasiekti ir neskiriant realios laisvės atėmimo bausmės.

V. M. nukentėjusiajam turės atlyginti 350 eurų neturtinę žalą.

Šaunamasis ginklas, kuriuo buvo padarytas nusikaltimas, konfiskuotas, o nuosprendžiui įsiteisėjus bus perduotas Ginklų fondui.

Šis sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.