Taip nusprendė baudžiamąją bylą išnagrinėjusi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Aušra Valinskienė.

Tiesa, P. Aleškevičiui buvo skirta 10 MGL (1 300 Lt) bauda, tačiau į bausmės laiką teismas įskaitė vieną parą, praleistą areštinėje – už grotų išbūtas terminas prilygintas 2 MGL.

Išnagrinėjusi prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą teisėja konstatavo, kad P. Aleškevičius sausio 13-ąją, apie 23.13 val., būdamas Vilniaus tarptautiniame oro uoste, iš jame esančio taksofono paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą telefono numeriu 112 ir pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų.

Oro uoste yra padėta atominė bomba“, – atsiliepusiam operatoriui pareiškė P. Aleškevičius. Daugiau į detales jis nesiliovė ir padėjo ragelį.

Pareigūnai nedelsiant reagavo į pranešimą – į oro uostą buvo atsiųstos specialiosios patrulių pajėgos ,,Vairas-30“. Netrukus, kai jau buvo nustatyta, kad skambinta iš oro uoste įrengto taksofono, pareigūnai sulaikė tris jaunuolius. Vienas jų – P. Aleškevičius – iš karto prisipažino, kad nevykusiai pajuokavo. Kodėl taip pasielgė, jis negalėjo paaiškinti.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas pažymėjo, kad net ir pranešus apie padėtą „atominę bombą“, oro uoste tarp žmonių sumaištis nebuvo kilusi.

„Byloje surinkti įrodymai patvirtina, kad kaltinamasis P. Aleškevičius melagingai pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų ir dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos“, – baudžiamajame įsakyme konstatavo teisėja A. Valinskienė.