Graikijos prekybinio laivyno ministerija pranešė, kad išaušus, po visą naktį trukusios gelbėjimo operacijos, jau žinoma apie 28 žuvusius ir 430 išsigelbėjusių, o 52 žmonės vis dar laikomi dingusiais be žinios.

Gelbėjimo operacijoje, vykusioje netoli pavojingų uolų vidutinėmis sąlygomis, bet stiprėjant vėjui, dalyvavo pakrantės apsaugos laivai, žvejų traleriai ir valtys, turistus plukdantys laivai, britų karinio jūrų laivyno laivas "Liverpool", sraigtasparniai ir lėktuvas C-130. Gelbėti žmones padėjo šimtai vietos gyventojų.

Per operaciją nuo širdies smūgio mirė pakrantės apsaugos pareigūnas, pranešė ministerija.

Nuskendusiame kelte "Express Samina", kuris priklausė graikų kompanijai "Minoan Lines", buvo įgula ir 510 keleivių, tarp jų - atostogautojai iš užsienio.

Išgelbėtieji pasakojo, kad panika kelte kilo antradienį vakare, kai "Express Samina" atsitrenkė į uolėtą salelę, esančią keli kilometrai nuo turistų pamėgtos Paro salos Kikladų salyne, į pietvakarius nuo Atėnų.

"Daug žmonių šoko į jūrą, taip pat ir aš. Kai tik keltas pradėjo svirti, žinojau, kad jis nuskęs", televizijai pasakojo vienas "Express Samina" keleivis, o kitas sakė, kad su batais ir pižama buvo išsviestas į jūrą, kai keltas pasviro. "Šaukiausi žmonių valtyse", radijui "Flash" sakė jis.

Pareigūnų pranešimu, vieni žmonės nuvežti į viešbučius, o šimtai nugabenta į ligonines Pare. Į Parą iškviesti visų aplinkinių salų gydytojai ir speciali medikų grupė iš Atėnų.

"Express Samina" apie 14 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku išplaukė iš Pirėjo uosto, esančio į vakarus nuo Atėnų. Vėliau iš Paro keltas būtų plaukęs į Nakso ir kitas salas.

Kasdien į Graikijos salas plaukioja šimtai keltų.