Gegužės 13 d., apie 17 val., Vilniuje, Tilto gatvėje, iš namo laiptinės trečio aukšto, T. Š., gim. 1979 m. ir R. P., gim. 1973 m., pavogė ten stovėjusį dviratį. Iš įvykio vietos jie ketino greitai pasišalinti - vienas bėgte, o kitas važiuodamas pagrobtu dviračiu, bet buvo sulaikyti neuniformuotų policijos pareigūnų. Pas įtariamuosius rasta rankinė su žnyplėmis metalui kirpti. Jie pristatyti į policijos komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai įtaria, kad sulaikyti įtariamieji yra padarę daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl nukentėjusių ar turinčių informacijos apie jų nusikalstamą veiklą prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel.: (8 5) 271 6053, (8 5) 271 6132 arba (8 5) 271 6007.

Pastebima, kad pastaruoju metu Vilniaus mieste padaugėjo dviračių vagysčių. Dviračiai vagiami iš namų laiptinių, kiemų, rūsių, garažų, viešųjų vietų. Šiuos „sezoninius“ nusikaltimus dažniausiai daro 2-3 asmenų grupės. Pirmiausia žvalgomasi vagystės objekto, vėliau stebima aplinka, o pavogus dviratį žaibiškai dingstama iš įvykio vietos.