2009 m. gegužės 9 d. Deividas Paulitis (35 m.) su penkiais rusais įsibrovė į 29 metų latvės namus Kilekyje (Šiaurės Airija) ir reikalavo iš jos pinigų. Moteris patyrė seksualinę prievartą, kol jos mažametis vaikas miegojo kitame kambaryje, informuoja independent.ie.

Lietuvis dalyvavo išpuolyje, slapstydamasis nuo policijos, prieš tai pabėgęs iš atvirojo tipo kalėjimo „Loughan House“ Kavano grafystėje (Airija), kur atliko bausmę už užpuolimą.

Pirmadienį teismas skyrė D. Pauličiui penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau dėl anksčiau Maghaberry kalėjime atliktos bausmės žagintojas jau prieš Kalėdas gali būti deportuotas į Lietuvą.

2009 m. gegužės 9-osios vakarą latvė buvo namuose Downpatrick gatvėje, kuriuose teikdavo ir mokamas seksualines paslaugas. Namuose buvo mažametis jos sūnus bei 30 metų draugas.

Prieš 22 val. į namą įsiveržė maždaug penkių vyrų grupė. Užpuolimas tęsėsi apie 40 minučių (moteris buvo ir žaginama).

Airijos pagalbos centro išžaginimų aukoms direktorė Cliona Saidlear sako, kad bausmė žagintojui pernelyg švelni. Jos teigimu, reikia stengtis, kad žagintojas nekeltų grėsmės moterims, kai grįš į savo šalį.

Dėl šio nusikaltimo D. Paulitis buvo sulaikytas, tačiau 2010 m. rugsėjį jį per klaidą paleido iš Maghaberry kalėjimo. Lietuvis slapstėsi nuo teisėsaugininkų beveik metus. Besislapstydamas 2011-ųjų balandį jis nužudė ukrainietį Dymitro Gricunovą.