Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė, kad panaikina sportininkui teistumą, kurį jis „užsidirbo“ dar 2014 metais, kai pažeidė viešąją tvarką ir pasipriešino tarnybine pareigas einantiems pareigūnams.

28 metų S. Maslobojevo prašymą išnagrinėjusi teisėja Julita Dabulskytė-Raizgienė paskelbė, kad nėra kliūčių panaikinti teistumą sportininkui, nes jis atitinka ne tik formalias, bet ir būtinas sąlygas, numatytas įstatyme.

„Teismas negalėjo nevertinti ir kitų byloje reikšmingų aplinkybių – asmuo užsiima aktyvia sportine veikla, kuria, nekyla abejonių, kaip vienas garsiausių Lietuvos sportininkų prisideda prie Lietuvos vardo garsinimo tarptautiniame lygmenyje“, – sakė teisėja J. Dabulskytė-Raizgienė.

Anot jos, teismui taip pat buvo pateikti įvairių sporto institucijų vadovų raštai, kuriuose taip pat prašoma S. Maslobojevui panaikinti teistumą, nes dėl jo boksininkas negali dalyvauti įvairiuose svarbiuose čempionatuose užsienyje.

Teismas taip pat pabrėžė, kad pasaulio čempionas aktyviai dalyvauja UNICEF veikloje, nemokamai kovos menų moko vaikus ir jaunimą.

S. Maslobojevas buvo nuteistas dar 2014 m. sausį, jam buvo skirta 28 MGL (1 054 eurų) bauda, be to, jis ir dar vienas nuteistasis dviem nukentėjusiesiems turėjo atlyginti padarytą neturtinę žalą.

Garsus boksininkas žalą jau atlygino ir, kaip pats sakė, iš savo klaidų pasimokė, todėl yra pasiruošęs įrodyti, jog yra vertas teismo pasitikėjimo.

Su drauge mažametį vaiką auginantis vyras teisme teigė, kad yra pelnęs daugybę apdovanojimų, už Lietuvos vardo garsinimą jį 2014 ir 2015 m. apdovanojo šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, padėkas įteikė ir Klaipėdos meras.

„Noriu toliau dalyvauti varžybose visame pasaulyje, šiuo metu yra galimybė dalyvauti kovose JAV, bet dėl teistumo negaliu gauti vizos, – teisme sakė S. Maslobojevas. – Dėl teistumo negaliu gauti vizos ir į kitas šalis, o čia vyksta labai svarbūs turnyrai. Be to, esu pavyzdys vaikams, o šis teistumas gadina mano įvaizdį.“

Sportininkas sakė, kad aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje – organizuoja nemokamus kovos menų užsiėmimus vaikams, jaunimui Vilniaus centre, o vasarą jaunimą bando užimti prie Žaliųjų ežerų.

Pasaulio ir Europos čempionas tikino, kad iš savo klaidų pasimokė ir daugiau nenusikals. Tiesa, jis pripažino, kad dar neišnykus teistumui kartą buvo baustas dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo – viršijo greitį.

Kad Lietuvos vardą visame pasaulyje garsinti norinčiam S. Maslobojevui būtų panaikintas teistumas, neprieštaravo prokuroras Armandas Vainauskas.

„Nematau kliūčių panaikinti teistumą – manau, reikia atsižvelgti į asmenybę, elgesį, jis charakterizuojamas tik teigiamai, vykdo visuomeninę veiklą, netgi garsina Lietuvą, naujų nusikaltimų nepadarė, žala atlyginta“, – sakė jis.

S. Maslobojevas buvo nuteistas po incidento sostinės „Charlie“ picerijoje dar 2012-ųjų birželio 18-ąją – boksinininkas administratorę, kuri priėjusi prie vyrų staliuko norėjo paimti jų atsineštus savo alkoholinius gėrimus, iškeikė įvairiais necenzūriniais žodžiais ir apipylė alumi.

Tuo metu jo bičiulis nubėgo prie baro, trenkė kumščiu čia dirbusiam barmenui į veidą, o paskui nulėkė į virtuvę, kur barmeną grasino nužudyti.

Konfliktuojančių vyrų nepavyko nuraminti ir apsaugininkui – jam buvo suduoti mažiausiai trys smūgiai, o kai jis nugriuvo – dar ne mažiau du kartus į jį spirta iš kojos.

Teismas yra konstatavęs, kad apsaugininką mušė ir S. Maslobojevas.

Kai į restoraną atvyko policijos pareigūnai, vyrai nesiliovė ir toliau siautėjo – policininkams teko panaudoti ašarines dujas, be to, jie grasino, kad bus priversti panaudoti elektrošoką, jeigu šie nesiliaus. Po šio įvykio visa trijulė buvo nuvežta į policijos komisariatą, kur areštinėje praleido parą.