Motociklas buvo stabdomas įjungus tarnybinio automobilio „VW Passat“ šviesos bei garso signalus. Motociklo vairuotojas reikalavimui sustoti nepakluso ir padidinęs greitį išvažiavo iš miesto.

Motociklas buvo persekiojamas. Vis didindamas greitį motociklininkas išlėkė į magistralinį kelią Šiauliai–Palanga. Kiek pavažiavęs, išsuko į šalutinį kelią ir pasuko Vygantiškių kaimo link. Pavažiavęs apie porą kilometrų, motociklininkas staiga stabtelėjo, apsisuko ir pradėjo važiuoti priešinga kryptimi, link policijos automobilio.

Patrulis nedelsdamas sustojo. Vienas pareigūnas iššoko iš automobilio ir rankos mostu su skrituliu vėl parodė, kad vairuotojas sustotų.

Motociklininkas, nieko nepaisydamas, dideliu greičiu bandė apvažiuoti pareigūną ir tarnybinį automobilį, tačiau jam nepavyko. Nesuvaldęs motociklo, atsitrenkė į tarnybinio automobilio priekinę dalį ir nuslydo į pakelės žoles. Tai tikrai buvo laimingas „kelių erelio skrydis“. Eismo įvykio metu nenukentėjo nei pareigūnai, nei pats „erelis“, tik apgadintos abi transporto priemonės.

Paaiškėjo, kad motociklą vairavo neturintis teisės vairuoti 25 metų telšiškis K. J. O jo pažeidimų skaičius gan įspūdingas: 2008 m. birželis – vairavo neblaivus (vidutinis 1,77 prom. girtumas), neturėdamas tam teisės, padaro eismo įvykį, nubaustas 4000 litų bauda; 2008 m. rugsėjis – vairavo motociklą neblaivus (vidutinis 2,33 prom. girtumas), neturėdamas tam teisės, nubaustas 4000 litų bauda; 2010 m. rugpjūtis – vairavo automobilį neblaivus (vidutinis 1,84 prom. girtumas), jau įsigijęs vairuotojo pažymėjimą, teismas paskyrė 2000 litų baudą ir teisės vairuoti atėmimą 2 metams; 2012 m. gegužė – vairavo motociklą, kai teisė vairuoti transporto priemones atimta, stabdomas policijos pareigūnų nestojo, teismas paskyrė 4500 litų baudą; 2012 m. birželis – vairavo automobilį neblaivus (lengvas 0,98 prom. girtumas), neturėdamas teisės vairuoti (vairuotojo pažymėjimas atimtas), teismas skirė 25 parų areštą, bausmę atliko.

Pasibaigus atėmimo terminui, jaunuolis neįvykdė sąlygų vairuotojo pažymėjimui susigrąžinti, tad tebegalioja atėmimas.