Į įvykio vietą atvažiavę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių rinktinės pareigūnai rado du po eismo įvykio apgadintus automobilius bei „Chrysler Town Country“ vairuotoją M. B. (gimusį 1970 m.). „VW Passat“ buvo be valstybinių numerių. Sužalotų asmenų nebuvo, apgadinti tik automobiliai.

Ieškodami eismo įvykio kaltininko ir jo keleivio, pareigūnai nuvažiavo link Nemuno upės, kur, ties A. Juozapavičiaus pr. 114 numeriu pažymėtu pastatu, pastebėjo įtartiną asmenį. Pastarasis, pamatęs policijos tarnybinį automobilį, šoko į Nemuną ir pradėjo plaukti į kitą upės pusę.

Pareigūnai šaukė vyrui, kad jis neplauktų tolyn, o grįžtų į krantą, nes gali nuskęsti, bei nedelsdami iškvietė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojus, praneša Kauno apskrities policija.

Netrukus atvykus ugniagesiams-gelbėtojams, vyras buvo įveikęs daugiau nei pusę upės pločio, tačiau, likus apie 100 metrų iki kranto iš H. ir O. Minkovskių g. pusės, paniro po vandeniu ir dingo. Gelbėtojai dar bandė vyro ieškoti, tačiau nesėkmingai.

Vėliau automobilyje „VW Passat“ buvo rasti valstybiniai numeriai, pagal kuriuos paaiškėjo, kad minėtas automobilis yra ieškomas, kaip vogtas Panevėžyje. Taip pat iš gydymo įstaigos priimamojo buvo gautas pranešimas apie sužalotą Kėdainių rajono gyventoją J. L. (gimusį 1990 m.), kuris, kaip paaiškėjo, važiavo minėtu „VW Passat“ automobiliu.

Kauno apskr. VPK pradėta administracinė teisena dėl eismo įvykio bei ikiteisminis tyrimas dėl asmens paieškos. Pirminiais duomenimis, Nemuno upėje galimai nuskendo policijai gerai žinomas 1980 m. gimęs Kėdainių rajono gyventojas.

Avarijos vietoje pareigūnai iš sudaužytos mašinos traukė alaus ir degtinės butelius.

Ugniagesiai-gelbėtojai savo raporte teigia, kad gavo pranešimą, jog Nemuno upėje ties M. K. Čiurliono tiltu plaukia žmogus. Atvykus, jis dar matėsi, tačiau po dešimties minučių paniro. Narai skenduolio nerado. Buvo apžiūrėta apie 2 km Nemuno upės.

Antradienio rytą praeivis pareigūnams pranešė, kad Nemune, prie Vytauto Didžiojo tilto, pamatė tarp žolių plūduriuojantį skenduolį. 9.14 val. buvo iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai. Jauno vyro lavoną jie aptiko maždaug 20 metrų nuo kranto.