VSAT atstovas praneša, kad Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Švenčionių rajone netoli Sakališkės kaimo, kelyje Adutiškis - Švenčionys, stabdė nuo Adutiškio miestelio atvažiuojantį automobilį „Hyundai Coupe“ lietuviškais numeriais. Vairuotojas sustojo, bet staiga vėl pradėjo važiuoti Švenčionių kryptimi.

Apie įvykį pranešę policijos pareigūnams, pasieniečiai nusivijo bėglį. Persekiojamas automobilis už Švenčionių pasuko link Švenčionėlių miestelio. Pavažiavęs apie 5 kilometrus ties Varakalių kaimu persekiojamas automobilis sustojo, o vairuotojas iššoko iš automobilio ir nubėgo į mišką. Prieš tai jis nusispyrė avėtas šlepetes.

Pasieniečiai su į pagalbą atvykusiais policijos pareigūnais bėglį nusivijo. Persekiojimo metu VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido vieną įspėjamąjį šūvį į viršų. Netrukus basas bėglys buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad tai yra 29-erių Baltarusijos pilietis.

„Hyundai Coupe“ salone ir bagažinėje rasta 3750 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai baltarusiui gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų bei 1998 m. laidos „Hyundai Coupe“ konfiskavimas. Be to, vairuotojui už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę irgi pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 868 iki 1158 eurų.

Po apklausos baltarusį VSAT pareigūnai paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Ignalinos rinktinėje.