Pernai rugsėjį teismas iš 24 metų E. Rachinšteino dviem metams atėmė vairuotojo pažymėjimą už tai, kad vairavo girtas. O praėjusį savaitgalį jis vėl įkliuvo vairuodamas, tik šįkart ne automobilį, o motociklą.

Balandžio 11 d. vairuodamas motociklą „Ducati“ E. Rachinšteinas kirto Molėtų pl. ir Skersinės g. sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Už šį pažeidimą turtuolio sūnų sustabdė policijos patruliai. E. Rachinšteinas pradžioje apsimetė užsieniečiu, su pareigūnais kalbėjo rusiškai ir pateikė Tailande šių metų vasarį išduotą motociklo vairuotojo pažymėjimą. Teigė esą jis Tailande gyvenantis ir dirbantis.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad E. Rachinšteinas yra Lietuvos gyventojas ir pernai Lietuvoje iš jo atimta teisė vairuoti transporto priemones. Tailandietiškas pažymėjimas jam nesuteikia teisės vairuoti Lietuvoje (šis dokumentas mūsų šalyje galiotų tik laikinai į Lietuvą atvykusiam užsieniečiui, bet ne ilgiau, kaip 90 dienų).

Dabar teismas turės jį vėl bausti: ir už vairavimą neturint tam teisės, ir už važiavimą per sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui.

O pernai vairuotojo pažymėjimo E. Rachinšteinas neteko dėl to, kad kovo 22-osios vakarą, apie 23.20 val., Klaipėdoje, Naujojo Sodo g. girtas vairavo automobilį „Mercedes Benz“. Jį patikrinus alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,86 prom. girtumas. Be to, jis policijos pareigūnams nepateikė automobilio registracijos dokumentų.

Prieš tai E. Rachinšteinas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus yra baustas net keliolika kartų.

Anksčiau žiniasklaida yra skelbusi, kad S. Rachinšteino sūnus buvo įsivėlęs į skandalą, kai sumušė grožio konkurse „Mis Lietuva“ dalyvavusią ir „Mis publika“ titulą pelniusią manekenę Elitą Citovičiūtę.

Erikas Rachinšteinas