Liepos 14 d., apie 5 val. ryto, Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai, po naktinio darbo Plungės rajone važiuodami namo, kelyje Plungė–Vėžaičiai, Vieštovėnų kaimo ribose, pastebėjo važiuojantį kabrioletą „Opel Kadett“, kurio vairuotojas staigiai pakeitė judėjimo kryptį ir padidino greitį. Pareigūnams iškart kilo įtarimas, kad čia kažkas ne taip, todėl su „VW Passat“ netrukus pasivijo kabrioletą ir, įjungę specialiuosius garso ir šviesos signalus, per garsiakalbį pareikalavo „Opel Kadett“ vairuotojo sustoti.

Jaunuolis nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui ir prasidėjo gaudynės. Jis spruko pavojingai manevruodamas, o stabdomas bandė policijos pareigūnus taranuoti. Gaudynės persikėlė į laukus, pievas, privačius kiemus ir ganyklas. Pasak gaudynėse dalyvavusių pareigūnų, kartais bėglio greitis siekdavo 130 km/val.

Po 20 minučių trukusių gaudynių prie Klaipėdos kelių policijos pareigūnų prisijungė Plungės policijos ekipažas su naująja „Škoda Octavia“.

Klaipėdiečių automobilį vairavo buvęs Plungės rajono apylinkės inspektorius, kaip tik šiuose kraštuose dirbęs net aštuonerius metus, todėl jis galėjo kolegoms nesunkiai ir tiksliai paaiškinti, kokiuose laukuose vyksta gaudynės.

Netrukus plungiškiai blokavo vieną žvyrkelį, ketindami ištiesti stabdymo priemonę „Ežį“.

Tačiau persekiojamo automobilio vairuotojas, tolumoje pamatęs kitą policijos automobilį (plungiškių), vėl nusuko nuo kelio ir vėl bandė sprukti laukais, po to vėl grįžo į kelią, tačiau galiausiai nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į pasėlių lauką. Čia, automobiliui krentant į duobę, buvo prakirsta „Opel Kadett“ priekinė padanga, todėl jis netoliese užklimpo pažliugusioje žemėje.

Iššokęs iš automobilio vairuotojas bandė bėgti, tačiau buvo netekęs daug jėgų ir per girtas, tad plungiškiai kaip mat jį sučiupo. Automobilio vairuotojui 22 metų Remigijui K. nustatytas vidutinis girtumas – 1,65 prom.

16 vožtuvų DOH variklį turintis „Opel Kadett“ neįregistruotas įstatymų nustatyta tvarka. Jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra, jis neapdraustas civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Pasirodo, šitą pilietį prieš daugiau nei dvi savaites jau vaikėsi plungiškiai pareigūnai. Tačiau tąsyk jam pavyko pasprukti metus automobilį „Opel Tigra“.

Vaikinas, dabar gyvenantis Telšių rajono Upynos kaime, šias vietas pažįsta puikiai. Netoliese, Karklėnuose, gyvena jo tėvai. Jis žinomas ne tik kaip kelių chuliganas, bet ir muštynių dalyvis. Ir dabar jis pareiškė, kad niekada policijai nestojo ir nestos.

Sulaikytasis, uždarytas į Plungės policijos komisariato kamerą, sudaužė apšvietimo lemputę ir kišo į lizdą pirštus, manydamas, jog taip jį pakratys elektra, o policininkai tada veš jį vargšą į ligoninę, o iš ten jis pabėgs. Planas nepavyko - elektra pakratė nestipriai.

Chuliganui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Automobilis nuvežtas į saugojimo aikštelę. Už pažeidimus automobilio vairuotojui gresia bauda nuo 1158 iki 1448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Beje, bėglio automobilyje buvo 15-metis keleivis, kuris persekiojimo metu policijos pareigūnams rodė nepagarbius gestus ir pirštų kombinacijas. Kilus sumaiščiai, jis pabėgo mašinoje palikęs mobiliojo ryšio telefoną, į kurį netrukus paskambino mama, o atsiliepė policijos pareigūnas.

Mamai už nepilnamečio vaiko nepriežiūrą gali būti surašytas protokolas.