Per ilgąjį šventinį savaitgalį Alytaus apskrities policija pradėjo 30 ikiteisminių tyrimų.

Pareigūnai praneša, kad šventinė nuotaika ir keturi laisvadieniai, leido kaip reikiant atsipalaiduoti mušeikoms. Pareigūnai nuskriaustų ir sumuštų važiavo gelbėti 10 kartų. Aštuoniasdešimtmetis varėniškis metaliniu strypu taip sumušė sūnų ir anūką, kad dėl sužalojimų šie turėjo kreiptis į medikus.

Alytaus rajone, Kaniūkų kaime, neblaivi 48-erių metų moteris smurtavo prieš savo 45-erių metų sugyventinį. Smurtautoja uždaryta į areštinę.

Balandžio 5 d. apie 21.30 val., prie baro, Statybininkų gatvėje, 38 metų alytiškį sumušė nepažįstami jaunuoliai. Dėl patirtų kūno sužalojimų vyriškis gydomas Kauno klinikose. Sulaikyti ir į areštinę uždaryti du įtariamieji, 22 metų jaunuoliai. Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo dėl cigaretės. Jaunuoliams nepatiko, kaip jų paprašytas vyriškis pridega cigaretę.

Didįjį penktadienį, balandžio 3 d. nuo 20 iki 4 val. Alytaus policijos Patrulių kuopos pareigūnai vykdė policinę priemonę skirtą viešosios tvarkos užtikrinimui, nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevencijai. 4 patrulių ekipažai tikrino Alytaus m., Butrimonių, Simno, Daugų, Miroslavo, Punios, Kriokialaukio, Pivašiūnų, Alovės jaunimo pamėgtas susibūrimo vietas. Priemonės metu patikrinta apie 50 automobilių ir 120 asmenų. Nustatyta 15 teisės pažeidimų.

Alytuje, Jonyno gatvėje patruliuojantis ekipažas pastebėjo automobilį „Ford Mondeo“, kurio vairuotojas pėsčiųjų perėjoje nepraleido per ją einančio žmogaus. Todėl pareigūnai nusprendė automobilį sustabdyti patikrinimui.

Automobilio vairuotojas nepateikė vairuotojo pažymėjimo, o paprašytas pasitikrinti blaivumą, bandė sprukti nuo pareigūnų. Planas neišdegė, patruliai jį sučiupo ir dėl bandymo sprukti bei priešintis jų teisėtiems reikalavimams apžiedavo bėglį antrankiais. 31-erių metų vyriškiui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Pagautas ir vedamas link automobilio vyriškis nebuvo toks drąsus, dejavo kas dabar bus, mat už automobilio vairo sėdo neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus elgtis atsakingai, jausti atsakomybę ne tik už savo saugumą, tačiau ir pasirūpinti, jog nesukeltume nepatogumų ir aplinkiniams, o pastebėjus viešosios tvarkos pažeidimus, nedelsiant pranešti policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.

Balandžio 5 d., apie 11 val., Alytaus rajone, kelyje Alytus-Simnas 13-ame kilometre, 64 metų vyriškis, vairuodamas automobilį „Ford Fiesta“, sukdamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio BMW markės automobilio, vairuojamo 37-erių metų Vilniaus gyventojo, kuris bandydamas išvengti susidūrimo nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kiemo sankasą.

Eismo įvykio metu nukentėjo BMW automobilyje važiavusios keleivės. Abu vairuotojai blaivūs.