Vaizdo įraše matoma, kaip policijos seržantas Gabrielis Greenas ir patrulė Caithlin Griffin kavinės tualete sulaiko įtariamąjį vagyste. G. Bushas prekybos centre pavogė dėžę alaus ir pasislėpė kavinėje, skelbia „Palestine Herald Press“.

Į J. Busho klausimą, ko iš jo nori policijos pareigūnai, seržantas atsako: „Esate įtariamas vagyste. Mums reikia, kad išeitumėte iš patalpos, gražiuoju. Išeikime iš čia. Jūs esate filmuojamas“.

Vaizdo įraše matoma, kad policijos pareigūnai iš kavinės veda įtariamąjį, jie imasi visų reikiamų atsargumo priemonių. Seržantas nuo kavinės staliukų stumia toliau peilius, kad įtariamasis jų nepasiektų. Gatvėje pareigūnai amerikiečio paklausė, ar jis turi asmens tapatybės dokumentų.

Po kelių akimirkų G. Greenas išsitraukė pistoletą ir nusitaikė į vyrą. G. Greenas nedelsiant pradėjo šaudyti. Abu pareigūnai iš viso paleido daugiau nei 10 šūvių.

Palestinos policijos departamentas teigia, kad policijos pareigūnai bandė padėti įtariamajam ir iškvietė medikus, tačiau vyro gyvybės išgelbėti nepavyko. Paaiškėjo, kad pistoletas, panašus į 45 kalibro „Colt“, kurį į pareigūną nukreipė įtariamasis vagyste, tebuvo muliažas.

Palestinos policijos kapitonas Jamesas Munizas teigia, kad jo kolegos veikė pagal protokolą, stengėsi kontroliuoti įtariamąjį ir išvesti jį iš viešos vietos, o ginklą panaudojo tik pavojaus akivaizdoje.

„Tai didžiulė nelaimė ne tik aukos šeimai, bet ir visam mūsų departamentui. Žmonėms gali būti įdomu, kodėl policijos pareigūnai šovė tiek daug kartų. Vaizdo įrašas atskleidžia, kaip viskas vyko iš tikrųjų. Manau, kad savo vaidmenį atliko adrenalinas“, – tvirtina J. Munizas.

Kol vyko tyrimas, abiem pareigūnams teko dirbti administracinį darbą, tačiau po kelių savaičių jie grįžo prie įprastinės veiklos, nes jų veiksmai pripažinti teisėtais.

J. Busho artimieji sako niekaip negalintys paaiškinti jo elgesio. Į miestą jis grįžo po skyrybų, bandė pradėti naują gyvenimą. Paaiškėjo, kad jaunystėje vyras turėjo problemų dėl alkoholio. Atsakyti, ar gegužės 31 dieną jis buvo neblaivus, policijos pareigūnai nepanoro.