Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) Kelių policijos skyriaus patrulių ekipažui patruliuojant Lazdijų rajone, Kapčiamiesčio seniūnijoje, įtarimą sukėlė keistai manevruojantis „Audi“ markės automobilis. Pareigūnai praneša, kad nutarė sustabdyti automobilį patikrinimui.

„Audi“ vairuotojas nepaklusęs reikalavimui stoti, padidino greitį ir apipylęs policijos automobilį dulkėmis spruko nuo pareigūnų.

Kaimo ir miško keliukais „Audi“ skriejo daugiau kaip 100 km/val. greičiu, nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų sustoti. Atkaklūs policijos vyrai bėglį pagavo visai netoli Lietuvos – Lenkijos pasienio.

Kelių policijos patruliai manė, kad vyriškis neblaivus, todėl „griebėsi už šiaudo“ ir sprunka nuo jų bandydamas išvengti administracinės atsakomybės. Spėjimas nepasitvirtino, vyriškis bėgo nuo baudžiamosios atsakomybės, mat jo „Audi“ buvo „prifarširuota“ kontrabandinėmis cigaretėmis.

Paaiškėjo, kad iš Lietuvos į gimtąją Lenkijos Respubliką 52-ejų metų seiniškis gabeno 9 tūkst. pakelių cigarečių „NZ“, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių vertė siekia daugiau nei 23 000 eurų.

Balandžio 28 dieną Alytaus rajono apylinkės teisme buvo išnagrinėta administracinio teisės pažeidimo byla, kurioje Lenkijos Respublikos pilietis nubaustas 868 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu trejiems metams už nepaklusimą uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Už kontrabandos gabenimą, Alytaus apskr. VPK, svetimšaliui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Teismas jį leido suimti dviem mėnesiams.