Ne paslaptis, kad toli gražu ne visi eismo dalyviai Kauno gatvėse jaučia pagarbą kitiems eismo dalyviams, bando nuskubėti, aplenkti, užkišti, tačiau vis dažniau tokias konfliktines situacijas sukeliantys vairuotojai sulaukia realių įžeistų vairuotojų fizinių veiksmų, kuriais jie parodo, kad yra ne ką geresni už tuos, kurie sukelia įvairias nemalonias situacijas Kauno gatvėse.

Santykius aiškinosi sankryžoje

Penktadienio dieną portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Urtė tapo vieno iš tokių įvykių liudininke. Ji teigia, kad nors „Citroen“ vairuotojas ne itin gražiai persirikiavo „užkišdamas“ savo automobilį priešais VW. Tačiau kito vairuotojo, vairuojančio VW, elgesys buvo taip pat ne itin priimtinas.

„Nors filmuoti pradėjau tik vėliau, įžeistas vairuotojas su keleiviu išlipo sankryžoje iš automobilio ir trenkė „Citroen“ vairuotojui“, – pasakojo kaunietė Urtė. Vaizdo įraše matoma, kaip pastarojo automobilio vairuotojas, sulaukęs fizinių įpykusio vairuotojo veiksmų, pradėjo jį su keleiviu fiksuoti savo mobiliuoju telefonu, dėl ko VW vairuotojas dar labiau įsiuto ir jo vos nepervažiavo.

Šis įvykis užfiksuotas penktadienį, 13.30 val. Tvirtovės alėjoje, prie pėsčiųjų perėjos.

Blokavo ir apspardė BMW

Kitas kaunietis dalinasi dar vieno VW vairuotojo įtūžiu S. Žukausko gatvėje.

„Penktadienį, apie 18.50 val. teko užfiksuoti šį įvykį. „VW Golf“ vairuotojas aplenkė BMW ir užblokuodamas kelią, jį priverstinai sustabdė. Iš VW iššoko labai nepatenkintas keleivis ir įvairiais įžeidžiančiais žodžiais pradėjo rėkauti, grasinti. Pribėgęs prie BMW, bandė atidaryti automobilio dureles, tačiau vairuotojas pradėjo judėti. Įpykęs VW keleivis dar spėjo įspirti į nuvažiuojantį BMW, – nekasdieniais įspūdžiais su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija dalinosi kaunietis.

Jis teigia, kad tokias situacijas reikia viešinti ir skleisti kuo plačiau, nes vairuotojai turėtų jausti pagarbą vieni kitiems, santykių nesiaiškinti smurtaudami ar grasindami, nes mieste norisi jaustis laisvai ir saugiai.

Daugiau skaitykite čia.