Kelių policijos pareigūnams apklausus liudininkus paaiškėjo, kad autobuso vairuotojas Darius P., gim. 1972 m., buvo priverstas staigiai stabdyti, nes iš šalutinio kelio staiga išvažiavo ir kelią užkirto lengvasis automobilis. Pastarasis nulėkė nė nestabtelėjęs.

Buvo susisiekta su Klaipėdos autobusų parko specialistais. Transportininkai kartu su kelių policijos pareigūnais po kadrą peržiūrėjo autobuso priekyje įrengto vaizdo registratoriaus užfiksuotą medžiagą ir nustatė avariją sukėlusio automobilio valstybinius numerius.

Pagal juos buvo nustatyta, kad automobilio "Opel Vectra" savininkė gyvena Žalgirio gatvėje.

Kelių policijos budėtojų ekipažas važiavo pas ją, kai staiga ieškomas automobilis buvo pastebėtas Minijos gatvėje. Įjungę garsinius signalus bei švyturėlius, apsisukę policininkai pavijo įtariamą automobilį.

Kretingiškis Vidas B., gim. 1950 m., buvo blaivus. Prisipažino, kad yra ne vietinis ir važiavo užsisvajojęs.

Jog prisidirbo, vairuotojas suprato išgirdęs autobuso stabdymo garsą. Vidas B. su pažeidimu sutiko ir nuoširdžiai gailėjosi.

Klaipėdos kelių policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, mat per avariją lūžo autobuso keleivio Nikolajaus G., gim. 1935 m., pakauškaulis.