Muitinės atstovai informuoja, kad praėjusį penktadienį sunaikinę 86 kg narkotikų. Antradienį muitininkai ėmėsi nelegalaus alkoholio.

Alkoholio buteliai buvo sumesti ir sutraiškyti specialiame įrenginyje Vilniaus pakraštyje įsikūrusios bendrovės „Biastra Plius“ teritorijoje griežtai laikantis tokių atliekų tvarkymą reglamentuojančių Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei prižiūrint Lietuvos muitinės, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovų komisijai.

Naikinti muitininkai atvežė pernai sulaikyto kavos likerio „Sheridan‘s“, kurį pareigūnai aptiko praėjusių metų birželį Pasvalio rajone sustabdę latvio vairuojamą vilkiką. 14,5 tūkstančio eurų įvertintas likeris buvo gabenamas iš Latvijos į Lenkiją be jokių banderolių ir krovinį lydinčių dokumentų. Išnagrinėjęs bylą, teismas įpareigojo muitinę sunaikinti neaiškios kilmės likerį.

Į specialų atliekų smulkinimo įrenginį kartu su likeriu taip pat nukeliavo ir kitokio muitininkų sulaikyto alkoholio buteliai: „Jelcin“, „Bolshoi Vodka“, „Nemiroff“, „Sobieski Vodka“, „Doppel Korn“, „Barska Clasic“, „Black Velvet“, „Angel Conjak“, „Legion Cognac“ bei keli bakai su denatūruotu etilo alkoholiu.

Muitinės pareigūnai įspėja gyventojus atidžiai rinktis alkoholio prekybos vietas ir nepirkti įtartinos kilmės svaigalų, nepažymėtų banderolėmis, net ir tuo atveju, jei svaigiųjų gėrimų įsigyti siūlo pažįstamas asmuo. Vartoti neaiškiose vietose iš nelegalia alkoholio prekyba užsiimančių asmenų įsigytą alkoholį gali būti itin pavojinga sveikatai.

Pernai spalį Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai užkirto kelią galimai nelaimei – Alytaus rajone likvidavo nelegalų alkoholio gamybos „fabrikėlį“. Jame pagamintame pilstuke aptiktas itin nuodingas metilo alkoholis, galėjęs sukelti nepataisomų sveikatos sutrikdymų arba net mirčių.