Vykdydama operaciją „Dark Room“ (Tamsusis kambarys), policija atskleidė daugybę prievartos vaikų atžvilgiu atvejų. Buvo išaiškinta net žiauraus elgesio su kūdikiais faktų.

Policija konfiskavo įvairios kompromituojančios medžiagos, pavyzdžiui, nuotraukų ir filmų. Iš viso buvo aptikta 150 terabaitų duomenų. Be kito konfiskuoto turinio, pavyko rasti ir užrašytų pokalbių tarp įvairiu pedofilų tinklų narių.

„Sprendžiant iš rastos medžiagos, buvo išnaudojami įvairaus amžiaus vaikai, įskaitant ir kūdikius“, – sakė operacijai „Dark Room“ vadovavusi Hilde Reikrås sekmadienį, lapkričio 20 d., surengtoje spaudos konferencijoje.

H. Reikrås taip pat pateikė pavyzdžių, įrodančių, kaip žiauriai buvo išnaudojami vaikai.

„Medžiaga, be kita ko, rodo, kad buvo žiauriai elgiamasi su pradedančiais vaikščioti kūdikiais, vaikai buvo surišami, verčiami seksualiai santykiauti su gyvūnais ir tarpusavyje“, – sakė H. Reikrås.
Dvidešimt nusikaltimais kaltinamų asmenų buvo suimti „Western Police District“ policijos nuovadoje. Dar 31 asmuo suimtas kitose įvairiose Norvegijos vietose veikiančiose policijos nuovadose. Visi atvejai toliau tiriami. Taip pat aiškinamasi užsienyje esančių asmenų veikla.

Policija akcentavo, kad vykdomos operacijos padėjo atskleisti ne vieną, bet kelis pedofilų tinklus.

„Nekyla abejonių, kad panašių tikslų turėję asmenys susisiekė tarpusavyje vadinamajame tamsiajame tinkle. Čia jie galėjo kalbėtis ir aptarti juos siejančius su vaikais susijusius interesus“, – sakė H. Reikrås.

„Keletas asmenų yra labai gerai išsilavinę, puikiai išmano informacines technologijas. Jie taikė šifravimą ir taip stengėsi nuslėpti vykdomą veiką“, – per spaudos konferenciją sakė vyriausioji policijos pareigūnė Janne Ringset Heltne. Ji taip pat paminėjo, kad visi nustatyti kaltinamieji yra vyrai.

Vieno iš kaltinamųjų draugė šiuo metu yra nėščia. Anot policijos, jis su kitu vyru kūrė planus, kaip seksualiai išnaudoti kūdikį, kai jis gims.