Septyniolikmetis kaunietis, kurio asmens duomenys dėl jo nepilnametystės negali būti skelbiami, šį muzikos festivalį prisimins labai ilgai – jaunuolis muzikos šventės metu ne tik buvo sulaikytas policijos pareigūnų, bet ir vėliau dėl savo poelgio turėjo aiškintis teismui.

Nepilnametis nemalonumų sulaukė dėl to, kad į muzikos festivalį iš Kauno atsivežė narkotinių medžiagų – už tai jam teismas skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę.

Kadangi byla buvo išnagrinėta sutrumpinta tvarka, nuteistajam moksleiviui bausmė buvo sumažinta trečdaliu – jis aštuonis mėnesius privalės ne tik tęsti mokslą, bet ir būti namuose 22 iki 6 val.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad vienoje Kauno gimnazijoje besimokantis nepilnametis liepos 20 d. Kaune iš nenustatyto asmens savo reikmėms įgijo narkotinę medžiagą – kanapes (antžemines dalis). Jų bendra masė – 1,127 g.

Šią narkotinę medžiagą jaunuolis laikė su savimi ir atsigabeno į Molėtų rajone Žalvarių kaime vyksį muzikos festivalį.

Per apklausą, kurioje dalyvavo ne tik nepilnamečio advokatas, bet ir tėvas, baudžiamojon atsakomybėn patrauktas jaunuolis sakė, kad džiovintas kanapes laikė cigarečių pakelyje, o jas surūkyti ketino „Radistai Village“ metu.

Bet nesuspėjo – vieną festivalio dieną apie pietus prie palapinės atėjo apsaugos darbuotojas ir pasidomėjo, ar jaunuolis neturi kokių nors neleistinų daiktų ar medžiagų.

„Aš pats pasisakiau, kad su savimi turi kanapių ir jas išėmiau iš kelnių kišenės, – sakė nepilnametis. – Tuomet apsaugos darbuotojas mane nuvedė pas policijos pareigūnus, kuriems pateikiau cigarečių pakelį su kanapėmis.“

Kaunietis sakė, kad kanapių buvo nusipirkęs pirmą kartą gyvenime, taip pat tikino, jog daugiau šios klaidos nekartos, o dėl neatsakingo poelgio nuoširdžiai gailisi.

Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patraukto nepilnamečio tėvas tyrėjams prisipažino, kad toks sūnaus elgesys jį, švelniai tariant, nustebino.

„Liepos pabaigoje sūnus pasisakė, kad šventės „Radistai Village“ metu policijos pareigūnai pas jį rado narkotinės medžiagos – kanapių, – sakė jis. – Iš kur gavo narkotinės medžiagos, sūnus nesakė. Dėl sūnaus elgesio iki šiol problemų neturėjau, jis gerai mokosi, lanko pamokas, nusiskundimų iš mokytojų taip pat nesu gavęs.“

Tėvas pažymėjo, kad su sūnumi kalbėjosi apie jo netinkamą elgesį ir yra tikras, kad jis daugiau taip nebesielgs.

Šiemet vasarą Molėtų rajone vykusio muzikos festivalio „Radistai Village“ metu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis buvo pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai.

Policijos pareigūnai patruliavo ne tik šventėje, bet ir prie įėjimo – atvykstančius žiūrovus tikrino ne tik policininkai, bet ir kinologai su specialiai narkotikų ieškoti dresuotais tarnybiniais šunimis.

Tokios prevencinio pobūdžio akcijos per daug žiūrovų sukviečiančius renginius Aukštaitijoje vykdomos nebe pirmą kartą.

„Dauguma įtariamųjų patys prisipažino, kad automobiliuose ar tarp asmeninių daiktų turi narkotinių medžiagų, kai policijos pareigūnai perspėjo, kad bus pasitelktas narkotikų paieškai apmokytas tarnybinis šuo“, – sakė Molėtų kriminalinės policijos vadovas Arūnas Maigys.