Ikiteisminį tyrimą atlikusių Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-ojo skyriaus pareigūnų surinkti duomenys tapo pagrindu pateikti Radviliškio gyventojui kaltinimą nužudžius savo žmoną. Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

Nusikaltimas įvyko praėjusių metų šv. Kalėdų išvakarėse, o nusikaltimo įnagiu tapo dovanų atsiųstas peilis, praneša Generalinė prokuratūra.

Įvairias dovanas, tarp kurių buvo ir ilgas virtuvinis peilis, vidutinio amžiaus porai artėjant šventėms iš užsienio atsiuntė vaikai.

Atidarę siuntinį ir traukdami iš jo dovanas abu sutuoktiniai, kaip leidžia įtarti tyrimo duomenys, jau buvo neblaivūs. Gal todėl į rankas paimtas dovanotas peilis sukėlė vyrui norą „pajuokauti“ – sakydamas, kad nori išbandyti dovaną, vyras, kaip įtariama, dūrė žmonai į pilvą ir ją sužeidė.

Nors žaizda gana stipriai kraujavo, sužeista moteris nesutiko su vyro siūlymu kreiptis į medikus ar kviesti greitąją pagalbą, tad žaizda buvo tiesiog užklijuota pleistru.

Vėliau į svečius pas šiuos sutuoktinius atėjo kaimynai. Visi kartu gėrė alkoholį ir į sužeistosios būklę niekas nebekreipė dėmesio.

Pasibaigus išgertuvėms, Kūčių rytą, radviliškietis miegamajame rado jau mirusios žmonos kūną.

Pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 3 papunktį kaltinamam vyrui gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.