Kaltinamajame akte rašoma, kad moteris, būdama apsvaigusi nuo alkoholio dviejose stiklinėse vandens ištirpino tyrimo nenustatytą skaičių jai paskirtų vartoti receptinių vaistų tablečių ir liepė 7 bei 11 metų vaikams išgerti - taip pasikėsino nužudyti mažamečius savo vaikus. Laimei, nusikaltimo nebaigė dėl nuo jos valios nepriklausančių aplinkybių, kadangi į namus atvyko jos pažįstamas ir iškvietė medikus.

Medikai suteikė vaikams reikiamą pagalbą, mokyklinio amžiaus vaikai jau po dviejų dienų buvo išleisti iš ligoninės. Išliekamosios žalos vaikams sugirdyti vaistai nepadarė.

Į teismą atvykęs vaikų senelis žurnalistams pasakojo, kad vaikai matytis su juos bandžiusia nužudyti motina negali. Vyras tvirtina, kad vaikai labai pasiilgo savo mamos ir nori ją pamatyti. Tačiau prokuroro sprendimu mama negali susitikti su savo vaikais.

Prieš daugiau nei metus įvykusio incidento senelis prisiminti nenorėjo.
„Jai turbūt buvo kažkoks proto užtemimas, būna žmonėms tokių atvejų. Vaikai mamos nekaltina, sako, gal užplaukė kažkas. Lietuvoje nemažai savižudybių, čia turėjo būti vienas iš tų atvejų, gerai, kad laimingai baigėsi“, - pasakojo kaltinamosios tėvas.

Vaikų tėvas mirė prieš 6 metus dėl širdies nepakankamumo. Kas galėjo pastumėti našlę į neviltį ir dėl kokių motyvų moteris norėjo pražudyti savo vaikus, kol kas neaišku. 42 metų kaltinamoji atsisakė duoti parodymus ikiteisminio tyrimo metu.

Pirmojo posėdžio metu kaltinamosios gynėja paprašė teismo nagrinėti bylą neviešuose posėdžiuose, kadangi nagrinėjama medžiaga bus susijusi su nepilnamečiais vaikais bei privačiu kaltinamosios gyvenimu. Teisėjai nutartį dėl neviešų posėdžių skelbs kito svarstymo metu.