Tilžės gatvė buvo pasirinkta neatsitiktinai, nes tik ja gali atvažiuoti iki Tilžės turgaus. Jau pirmas mostas policininko krivule pareigūnus nuteikė darbui. Sustabdyto BMW vairuotojo organizme rasta leistina alkoholio norma - 0,24 promilės. Apsidžiaugęs, kad nepripūtė daugiau, nuo policijos kordonų jaunuolis nuvažiavo cypindamas padangas.

Agluonėnų gyventojas Rimantas M., gim. 1960 m., automobiliu „VW Passat“ vežė žmoną į darbą. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.65 promilės. Rimantas M. išvakarėse gėrė „šnapsą“. Ir ne vieną butelį „ant keturių“, o daugiau.

Automobilio „VW Transporter“ vairuotojas Vytautas M., gim. 1958 m., pūstelėjęs 0.49 prom. alkoholio, sakė, kad jis nesutinkąs su alkoholio matuoklio parodymais. Vytautas svarstė, kad čia dėl odekolono, kurį jis naudoja po skutimosi. Sakė, jog važiuos į ligoninę, savanoriškai duos kraujo, kad įrodytų esantis blaivus.

Audi 80“ vairuotojas Pranas M.,gim. 1959 m., iš Dituvos taip pat rytą pūstelėjo lengvą girtumo laipsnį - 0.81 prom. alkoholio. Vyras nieko nepaaiškino, tiesiog jis yra iš Dituvos ir viskas. Ten, soduose, vyrai kartais „pasmaguriauja“ alkoholiu.

Buvo sustabdytas ir „Subaru“ vairuotojas. Prieš du mėnesius iš jaunuolio metams atimtas vairuotojo pažymėjimas dėl vairavimo išgėrus. Beje, tada jaunuolis įkliuvo toje pačioje Tilžės gatvės vietoje, kur buvo sustabdytas ir šį rytą. Vaikino laukia 1000-1500 litų bauda.

Reidas jau ėjo į pabaigą, kai prasidėjo linksmybės - nuo miesto atvažiuojančio automobilio „Toyota Corolla Verso“ vairuotoja, pamačiusi policijos kordoną, staigiai nusuko į šunkelį.

Vyresnieji policijos patruliai Nerijus Rugenis ir Roma Žulpaitė tarnybiniu automobiliu „Škoda Octavia“ puolė bėglę vytis. Tačiau ši netoli nuvažiavo, nes pataikė į akligatvį, už kurio – pažliugę laukai ir pievos.

Automobilio „Toyota“ vairuotojai Marinai E.,gim. 1975 m., nustatytas girtumas - 1.50 prom. alkoholio. Ji buvo girčiausia vairuotoja tą rytą, įkliuvusi reido metu.

Moteriškė sakė, kad išvakarėse su drauge gėrė alų. Po to pradėjo graudinti pareigūnus, kad jos senelis gydomas reanimacijos skyriuje, ir ji, esą, važiavusi pas jį į ligoninę. Tačiau Tilžės gatve į jokią ligoninę nenuvažiuosi. Ligoninės yra kitoje miesto pusėje. Juolab, ligoninių nepasieksi važiuodamas laukais.

Toje vietoje, kur buvo sustabdytas girtos moters automobilis, pareigūnų dėmesį patraukė stovinti mašina „BMW-730“. Automobilio salone miegojo trys jaunuoliai, o vairuotojo vieta tuščia. Gale sėdintys vaikinai buvo itin tvarkingi, nes miegojo užsisegę saugos diržus. Pareigūnai, pabeldė į BMW langus bandė pažadinti ekipažą. Norėjo pasiteirauti, ar nešalta vaikinams, tačiau vaikinai parpė toliau. Jų miegas buvo ramus, nes jie nieko nepažeidė.

Kitiems vairuotojams policijos reido vieta buvo tokia netikėta, kad vienas sutrikęs vairuotojas, net atsimušė į kito automobilio kablį gale. Buvo patikrintas ir jo blaivumas. Blaivus, bet sutrikęs. Jam pasirodė neįmanomas dalykas - vienoje vietoje išvysti net 8 pareigūnus.

Šeštadienio rytą, nuo 7.30 val. iki 9.30 val., Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai surengė reidą. Buvo užtverta Tilžės gatvė. Per dvi valandas patikrinti 185 automobiliai. Nustatyti 4 neblaivūs vairuotojai, trijų organizme rasta leistina alkoholio norma, vienas asmuo įkliuvo be vairuotojo pažymėjimo, kurį jis prarado už vairavimą išgėrus.