Pasak K. Lančinsko, grupuotė su nukentėjusiaisiais elgdavosi itin ciniškai. Pareigūnų teigimu, gauja buvo labai žiauri.

Tris įtariamuosius teismas trečiadienį leido suimti trims mėnesiams, vieną – 15 parų.

Generalinė prokuratūra trečiadienio vakarą išplatino toki pranešimą: "Šią popietę žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija neva vienas iš sulaikytų grupuotės, įtariamos butų ir žemės sklypų grobimu, narys yra generalinio prokuroro pavaduotojo pusbrolis, yra klaidinanti ir neatitinka tikrovės. Šią informaciją Generalinė prokuratūra neigia".

Negali paneigti, kad gaujoje – generalinio prokuroro pavaduotojo pusbrolis

Policija šios grupuotės veiklą slapta tyrė jau seniai. Pasak K. Lančinsko, pradžia buvo prieš dvejus metus, kai buvo tiriama senolio buto užvaldymo apgaule byla. Dabar į vieną bylą sujungta 10 tyrimų dėl Vilniuje bei jo apylinkėse užgrobtų žemės sklypų bei butų.

Netekę savo nekilnojamojo turto žmonės įtartinomis aplinkybėmis mirdavo.

K. Lančinsko teigimu, yra mažiausiai trys pareigūnams įtarimų keliančios mirtys. Jos atrodė nesmurtinės (mirė apsinuodijęs alkoholiu, sušalo miške ir pan.). Turtas buvo atiminėjamas ne tik iš senukų, bet ir iš jaunesnių žmonių.

Šiuo metu ieškomas įtariamųjų ir jų giminaičių turtas.

Policija ragina žmones nesinaudoti skelbimais, kuriuose siūlomos paslaugos tvarkant žemės dokumentus ir pan. Sulaikytieji gaujos nariai savo aukas susirasdavo būtent per tokius skelbimus. Pasirašydami dokumentus žmonės nepastebėdavo, kad pasirašo ir įgaliojimą tvarkyti jų turtinius reikalus.

Paklaustas, ar tiesa, kad gaujoje dalyvavo ir vieno iš generalinio prokuroro pavaduotojų pusbrolis, K. Lančinskas atsakė: „Negaliu paneigti“.