Vilniaus antrojo policijos komisariato tyrėjai tikrino gautą informaciją dėl nelegalios prekybos akcizinėmis prekėmis bei vykdė alkoholio kontrolę po 20 val.

Garsioji Subačiaus g.

Apie 18 val. pareigūnai tikrino gautą informaciją, kad Subačiaus g. dar viena moteris užsiiminėja nelegalia prekyba.

Tyrėjams vykdant pasalą, iš tikrinamo namo išėjo vyriškis, nešinas krepšiu. Jį patikrinus paaiškėjo, kad Ukrainos pilietis pas nelegalia veikla užsiiminėjančią moterį nusipirko klasifikuoto gėrimo – „pilstuko“. Pasirodo, kad vyriškis alkoholio pirko ne tik sau, jo automobilyje laukė dar trys ukrainiečiai.

Moteris pareigūnams prisipažino, kad vyriškiui pardavė „pilstuką“ ir kad užsiiminėja nelegalia veikla.

Tyrėjams moteriškė pasakojo, kad ji buvo paskutinė likusi Subačiaus g., pardavinėjanti šias prekes. Taip pat ji pareigūnams teigė, jog žinojo apie jau nubaustas kaimynes, dėl to nujautė, kad bus aplankyta ir ji pati. Paklausta, kodėl vis tiek neuždarė prekybos „taško“, moteris atviravo, kad norėjo išparduoti likučius ir „užraukti“ jai pelną nešusį užsiėmimą.

Pareigūnai sulaikė ne tik moterį, nelegaliai prekiavusią akcizinėmis prekėmis ir „pilstuku“, bet ir ukrainietį bei dar iš prekybos taško nespėjusį pasišalinti pirkėją.

Iš viso moters namuose tyrėjai rado 1,75 l „pilstuko“ ir 52 pakeliu kontrabandinių cigarečių.

Įtariamosios atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. (tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai laikė naminius stiprius alkoholinius gėrimus arba juos realizavo, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Taip pat moteriškei surašytas protokolas už kontrabandinių cigarečių įsigijimą, laikymą ir realizavimą, jai gresia bauda nuo vieno šimto penkiasdešimt iki aštuonių šimtų penkiasdešimt eurų.

Ukrainietis už tai, kad įsigijo „pilstuko“, turės susimokėti 70 eurų, pasak pareigūnų, vyriškis už tą patį yra baudžiamas ne pirmą kartą.

Baudą turės susimokėti ir bute užsilikęs pirkėjas, jam gresia bauda nuo trisdešimt iki vieno šimto penkiasdešimt eurų.

Gudrusis „KEBAB inn“ klientas

Sostinės antrojo policijos komisariato tyrėjai, po kratos Subačiaus g., vykdė alkoholio kontrolę po 20 val. Pirmoji aplankyta vieta – Dariaus ir Girėno g. 17 įsikūrusi kavinė „KEBAB inn“. Šios įstaigos klientas nusipirko alaus ir degtinės, pastarąją vyriškis išgėrė, o alų jis susipylė į atsineštą tarą ir išėjo. Pareigūnai iš karto vyriškį ir sulaikė.

Viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų Alkoholio kontrolės įstatyme draudžiamu laiku užtraukia baudą nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų. Vyriškiui teks susimokėti pusę minimalios baudos – 7 eurus.

Paklausioji „Naktinukė“

Tyrėjai aplankė ir naktį veikiančią parduotuvę, dar kitaip vadinamą „naktinuke“. Čia pareigūnai išvydo begales žmonių, „Taxi“ automobiliais atvežti žmonės „šniūrais“ ėjo pirkti alkoholio. Pasirodo, kad gėrimus nusipirkę asmenys ėjo atgal į automobilius su atkimštais buteliais, o tai yra draudžiama.

Pareigūnai nubaudė du tokius kavinės klientus, abu jie teigė, kad nežinojo, jog taip daryti negalima ir, pasak jų, pardavėja nedraudė taip elgtis.

Už tai, kad iš įstaigos išsinešė alkoholį, abu vyriškiai turės susimokėti po 7 eurus. Pardavėja taip pat sulaukė nemalonumų, jai gresia atsakomybė už prekybos alkoholiu pažeidimą. Taip pat bus sprendžiama dėl ekonominės sankcijos įmonei.