"Nėra realių žinių. Lig šiol nežinoma, kur yra pagrobti ir nukentėję žmonės, ir nenustatyta, kas yra pagrobimo organizatoriai bei vykdytojai. Tai du svarbiausi klausimai, į kuriuos neturime atsakymo", - vakar tvirtino šalies generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia.

Šalies teisėsaugininkai yra linkę manyti, kad G.Kiesus pateko į tarptautinės mafijos pinkles. Šio pagrobimo, kuriam buvo kruopščiai rengtasi, gijos driekiasi į Rusiją, Latviją, Angliją.

Mažeikiškių dingimo istoriją tiriantys Lietuvos pareigūnai buvo komandiruoti į Maskvą, Sankt Peterburgą, Rygą bei Londoną.

Iš Vilniaus oro uosto į Mažeikius vykusių trijų vyriškių pėdsakai dingo sostinėje liepos 6-ąją. Po keturių dienų Vilniuje, Laisvės prospekte, buvo surastas G.Kiesaus visureigis "Mercedes-Benz", kuriame neaptikta grumtynių pėdsakų.

Jau kitą dieną po pagrobimo nežinomi asmenys Rygoje iš pinigų išdavimo automatų paėmė apie 100 tūkstančių litų. Vėliau Anglijoje, Londone, "Merill Lynch" banke buvo bandyta ištuštinti V.Kiesaus sąskaitą, kurioje galėjo būti apie 300 tūkstančių JAV dolerių.