Kaunas.kasvyksta.lt transliuotoje spaudos konferencijoje tiek laikinai Kauno apsk. vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Darius Žukauskas, tiek prokuroras tyrimą kuruojantis prokuroras Edvinas Aosevičius turėjo mažai abejonių, kad sulaikytas įtariamasis nebus suimtas. Tiesa, ar jaunuolis prisipažino, neatskleidžiama. Tai turėtų paaiškėti teisme, svarstant suėmimo klausimą. Tyrimo keliai vedė net iki Latvijos.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, kad jaunuolio paieška vyko itin plačiai. Tačiau jo paieškos nuvedė į tą patį miestą, kur įvykdytas nusikaltimas.

„Buvo apklausta daugiau kaip 200 asmenų, patikrinta per 30 galimų įtariamųjų, per tą laiką jau susisiekėm ir su kolegomis Europoje, tikrintos duomenų bazės, jo biologiniai pėdsakai ne tik Lietuvoje, bet ir mūsų duomenų bazėse kitose valstybėse“, - sakė L. Pernavas.

L. Pernavas DELFI sakė, jog tiriant šį nusikaltimą (praėjusį penktadienį Jonavoje nepažįstamasis nusekė namo ėjusią dešimtmetę mergaitę į laiptinę ir ten išprievartavo) apklausta per 200 žmonių, patikrinta apie 30 įtariamųjų, buvo naudojamasi ne tik Lietuvos, bet visos Europos duomenų bazėmis - atliktas didžiulis darbas.

Generalinis policijos komisaras pateikė informaciją, kad nepilnametis policijai jau žinomas. Tačiau nedetalizavo. DELFI žiniomis, jaunuolis minimas baudžiamojoje byloje, tiesa, ji dar nėra baigta, tad informacijos apie ją, kai asmuo yra nepilnametis, policija neteikia.

Jonavos policija tikrina ir ar jaunuolis nėra įtariamas kituose seksualiniuose nusikaltimuose. Iš karto po dešimties metų mergaitės mamos pareiškimo vietos gyventojai prabilo, kad kažkoks jaunas vyras kalbino ir kitas mergaites. Ši informacija kol kad nėra patvirtinta. Tačiau policija intensyviai dirba ir tikrina visus įmanomus pranešimus.

Generalinis komisaras sakė esąs labai dėkingas Kauno apskrities ir Jonavos policijos pareigūnams, kurie šešias paras dirbo dieną naktį, kad kuo greičiau rastų nusikaltėlį. Be to, pasak L. Pernavo, labai prisidėjo Jonavos visuomenė. „Kai bendruomenė su policija kartu, galima kalnus nuversti“, - sakė generalinis komisaras.