Mikroautobuso vairuotojas Artūras, gim. 1986 m., teigė, kad važiuodamas vingiuotu pamiškės keliu karts nuo karto pasitikrindavo kelio dangą lengvai spusteldamas stabdžių pedalą. Oro temperatūra buvo pliusinė, o kelias neatrodė slidus, kai staiga išvažiavus į plynę, mašina pasidarė nevaldoma.

„Kokius tris šimtus metrų kūriau ir būriau, kaip išsigelbėti iš situacijos, mėtomą mašiną bandžiau suvaldyti, išvažiavau į priešingą eismo pusę, mašiną slydo atgal ir jau kitą akimirką atsidūriau griovyje“, - pasakojo blaivus vairuotojas.

Jis taip pat svarstė, kad susitvarkęs reikalus pamiškėje, kreipsis į ligoninę. Po avarijos jis šlubčiojo, o galvoje atsirado gumbas.

Prieš šventes automobilyje buvo daug prekių, skirtų pajūrio gyventojams. Įmonės atstovų teigimu, dabar, prieš šventes, vairuotojas per dieną turi aplankyti 70-80 taškų.

Per šią avarija kai kurios prekės (TV imtuvai ir kt.) buvo apgadintos.

Vairuotojui už sukeltą avariją surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Tuo tarpo pareigūnų dėmesį patraukė laukuose, už puskilometrio, prie apleistos sodybos paliktas sudaužytas automobilis. Purvynais privažiavus prie automobilio paaiškėjo, kad tai ko gero taip pat naktinio plikledžio auka. Automobilis „Seat Toledo“ „šviežiai“ sudaužytas. Mašina apdaužyta iš visų pusių, salone iššaudžiusios oro pagalvės, valstybiniai numeriai nuimti, magnetofonas ištrauktas, tačiau apie įvykį policijai nepranešta.

Per neapdairumą salone paliktas Jonui J. išduotas leidimas automobiliu GAZ įvažiuoti į kažkokių rūmų teritoriją, J. Basanavičiaus gatvėje, tik neaišku, kokiame mieste. Tam Jonui policijos pareigūnai ketina užduoti porą klausimų apie po avarijos pamestą automobilį, kelyje, kuriuo naudojasi vietos gyventojai ir jis jiems trukdo.