16 val. 02 min. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kauno r., Raudondvario sen., ties Šilelio k., Nemuno upėje skęsta motorinė barža su 12 žmonių: 3 šeimos, tarp jų buvo ir vaikų. Visi plaukę barža, neturėjo gelbėjimosi priemonių ir nevilkėjo liemenių, nors tai yra privaloma.

Į įvykio vietą nuskubėjo ugniagesių gelbėtojų pajėgos ir greitosios pagalbos medikų brigados.

Kaip DELFI informavo Kauno VPK budėtojas, su kapitonu plaukė iš viso 12 žmonių: 3 vaikai nuo 5-erių iki 8-erių metų ir 9 suaugę. 45-erių moteris buvo ištraukta iš vandens, bet jos išgelbėti nepavyko. Dalis likusiųjų išsigelbėjo patys, kiti buvo ištraukti gelbėtojų.

Gelbėjimo operacija jau baigta, mėginama toli nuplaukusią baržą atgabenti į krantą. Įtariama, kad suaugę, plaukę barža su vaikais, buvo neblaivūs.

Kaip skelbė „Kas vyksta Kaune“, barža apvirsti galėjo dėl pakilusio vėjo ir sraunios upės tėkmės. Taip pat keliama versija, jog žmonės galėjo sulipti į vieną baržos pusę ir ji apvirto.

Ugniagesių narai, apžiūrėję apvirtusią baržą nustatė, kad ji užplaukė ant seklumos. Narų komanda šiuo metu jos patraukti neturi galimybės, todėl bent laikinai ji liks vandenyje.

Tikslias nelaimės priežastis ir aplinkybes aiškinsis tyrėjai.