Kai kriminalistai, padedami Šiaulių apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojų, ryte nuvyko į Pramonės g. 21 esančių sandėlių teritoriją, pastebėjo, kad prie juos dominančio kiosko vyksta judėjimas - į vidų iš automobilio nešamos dėžės su rūkytais mėsos gaminiais. Kurį laiką stebėję šį procesą, pareigūnai prisistatė, kai rūkyti delikatesai buvo pradėti pardavinėti.

Joniškio miesto gyventojas, užsiimantis mobilia maisto produktų prekyba, be įsigijimo dokumentų jau buvo nusipirkęs 15 kg šios produkcijos. Dar apie 61 kg rūktų mėsos gaminių buvo rasta kioske, kuriame mėsos gaminiais prekiauta, neturint Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimo ir antisanitarinėmis sąlygomis. Patalpos buvo nešvarios, netvarkingos, atvežtieji mėsos gaminiai gulėjo nešvariose dėžėse. Jie buvo neženklinti, jų įsigijimo dokumentų nerasta.

Pareigūnai nutarė patikrinti ir produkciją atvežusio 41 metų R. C. gyvenamąją vietą. Kai jie, turėdami kratos orderį, priartėjo prie Vyturių g. esančios didžiulės sodybos, vyras pareigūnams pasakė, jog neturi automatizuotų vartų valdymo pultelio. Pareigūnų tai neišgąsdino. Jie nesunkiai įveikė sodybą juosiančią tvorą ir atsidūrė kieme.

R. C. savo žmoną surado viename ūkinių pastatų. Šlepetėmis avinti ir chalatu vilkinti 50-metė T. C. pareigūnus pasitiko agresyviai – bandė jėga išstumti iš kiemo, tačiau, pamačiusi, kad nepavyks, prišoko prie kiemą sergėjusio Kaukazo aviganio ir norėjo juo užpjudyti pareigūnus. Tačiau iš jaudulio moteriai niekaip nesisekė atsegti pavadžio.

Kaip praneša Šiaulių apskrities policija, paprašyta apsirengti ir susipažinti su teismo nutartimi kratai atlikti šeimininkė įtūžo ir vėl puolė prie pareigūnų, apnuogindama įvairias kūno dalis ir šaukdama, kad jos kieme niekas jai nenurodinės. Ji kumščiais puolė vieną kriminalistą, bandė perplėšti jos striukę, tačiau tik nuplėšė gobtuvo raištelį ir vėl metėsi prie šuns. Matydami moters neprognozuojamus veiksmus, pareigūnai jau norėjo jai jėga uždėti antrankius, kai ši paprašė to nedaryti ir leisti jai apsirengti. Tačiau, kai pareigūnai ją paleido, T. C. nubėgo į jai saugią zoną - prie šuns, kad policininkai prie jos neprieitų.

Ir tik atvažiavus patruliams ir pagrasinus panaudoti elektrošoką, moteris, iškoneveikusi ir juos bei dar kartą pademonstravusi savo apnuoginto kūno grožį, nuėjo apsirengti. T. C. buvo išvežta į areštinę.

Nors ir kaip moteris bandė nuslėpti savo nusikalstamą veiklą, įrodymų rasta užtenkamai. Pareigūnų atliktos kratos metu viename ūkinių pastatų rastas nelegalus mėsos produktų gamybos cechas. Gamyba čia buvo vykdoma antisanitarinėmis sąlygomis: patalpos nešvarios, įrengimų paviršiai aprūdiję. Malkinėje įrengtoje patalpoje be įsigijimo dokumentų rasta per 1 toną žalios mėsos dešroms ir kitiems rūkytiems produktams gaminti, kitose patalpose - apie 205 kg jau gatavos produkcijos (rūkytų dešrų, šonkaulių, kumpelių), 50 kg įvairių prieskoniai, maisto priedų. Visa žaliava ir gatava produkcija perduota Rietavo utilizacijos įmonei sunaikinti. Dėl neteisėto vertimosi ūkine veikla pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl T. C. elgesio. Jai pareikšti įtarimai dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams.