Neįgalus 73 metų vyras savo trobelėje gyveno su benamių pora. Šeimininko artimieji tą porą buvo įleidę, kad prižiūrėtų ir slaugytų neįgalų vyrą. Už tai benamiams buvo pažadėta, kad po šeimininko mirties troba atiteks jiems.

Kaip pasakojo benamė moteris, antradienio rytą jos 68 metų sugyventinis supyko ant šeimininko, kad šis negali apsitarnauti, dažnai nenueina iki tualeto. Įsiutęs jis nusprendė namą ir šeimininką sudeginti.

Susidėjęs savo daiktus į lagaminą, vyriškis jį nunešė pas kaimynus. Grįžęs griebė butelį su degiu skysčiu ir ėmė jį laistyti kambariuose. Tuo metu atvažiavo socialinė darbuotoja. Vyriškis jai matant toliau laistė degų skystį ir ieškojo degtukų.

Pasak jo sugyventinės, tai pamačiusi socialinė darbuotoja išsigando ne dėl prižiūrimo senuko gyvybės, o dėl savo automobilio, kurį buvo pastačiusi kieme. Užuot bandžiusi nuraminti įsiutusį vyrą ar kvietusi pagalbą, ji išlėkė toliau nuo namo patraukti savo mašiną.

Kai socialinė darbuotoja grįžo, kambariai jau liepsnojo. Per langą matėsi, kad fotelyje sėdintis neįgalus šeimininkas jau nejuda.

Iškviesti ugniagesiai namą užgesino, išnešė apanglėjusį šeimininko kūną. O įtariamasis tuo metu bėgo laukais. Policininkai gerą pusvalandį jį vaikėsi pievomis, sugavo ir uždarė į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Šiaulių r. savivaldybė žada sudaryti komisiją, kuri aiškinsis ar socialinė darbuotoja tinkamai atliko savo pareigas, ar tikrai ji pirmiausia puolė gelbėti savo automobilį, o tik paskui ėmė kviesti pagalbą.

Įtariamojo sugyventinė sako, kad liks gyventi apdegusioje troboje, nes jai buvo pažadėta ją atiduoti po šeimininko mirties.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (508)