Tokios šiurpą keliančios detalės paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrai atlikus ikiteisminį tyrimą – kaltinimų dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo, kai žuvo žmogus, sulaukė šiukšliavežės vairuotojas Ivanas Karpovičius.

Senolę sutraiškiusiam šiukšliavežės MAN vairuotojui gresia įkalinimas iki aštuonerių metų – I. Karpovičiui iškeltą baudžiamąją bylą ketvirtadienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Marijus Kursevičius. Tiesa, kol kas nesėkmingai – posėdyje dėl užimtumo kitose bylose negalėjo dalyvauti nei kaltinamojo, nei nukentėjusiųjų atstovai.

Į šią bylą civiliniu atsakovu yra patraukta ir šiukšliavežę vairavusio 30 metų I. Karpovičiaus darbdaviai. Pasak prokuroro Rimo Juodžio, nukentėjusieji yra pareiškę 100 tūkst. Lt ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad nelaimės metu specialiosios paskirties automobilį vairavęs I. Karpovičius buvo blaivus, jis teisinosi, jog senolės nepastebėjo.

Nelaimė prie sostinės šv. Roko ligoninės, esančios Antakalnyje, įvyko praėjusių metų gegužės 16-osios rytą – pranešimą policijos pareigūnai gavo 10.20 val.

Nustatyta, kad atbulomis važiavęs vairuotojas nepastebėjo su ramentais labai lėtai ėjusios senolės ir ant jos užvažiavo. Net moteriai atsidūrus po ratais, vairuotojas ne iš karto suprato kas įvyko – per nelaimingą įvykį tiesiog sutraiškyta moteris mirė vietoje.

Liudytojai teigė, kad senolė tą rytą išėjo trumpam pasivaikščioti į ligoninės kiemelį.

Šv. Roko ligoninėje senolė gydėsi po nelaimingo atsitikimo visuomeniniame transporte – važiuodama autobusu ji nesilaikė už specialiai keleiviams pritaikyto stulpo, kai vairuotojas netikėtai paspaudė greičio pedalą. Pensininkė patyrė įvairius sužalojimus, todėl buvo gydoma ligoninėje.

Dėl šio įvykio taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau jis vėliau buvo nutrauktas, nenustačius vairuotojo kaltės.