Antradienį į policiją paskambino vienas P.Vaičaičio gatvės gyventojas ir pranešė, jog kaimynų kieme įsiplieskė konfliktas, o penkiolikmetis Karolis Dainauskas kėsinasi išdaužyti jį supykdžiusios moters namo langus.

Atvykę pareigūnai kieme rado besibarančius kelis žmones. Apylinkės inspektorius Vytenis Kulakauskas K.Dainauskui liepė eiti į tarnybinį automobilį, kur ketino išsiaiškinti konflikto priežastis. Tačiau paauglys ėmė stumdyti kitą kartu buvusį policininką, pareiškė niekur nevažiuosiąs.

Ginti savo sūnaus prie pareigūnų pripuolė ir neblaivi anksčiau teista L.Dainauskienė. Ji staiga atsisuko į inspektorių V.Kulakauską ir trenkė kumščiu jam į veidą. Iš pareigūno nosies pasipylė kraujas.

Nuo stambios moters smūgio susilankstė inspektoriaus akiniai. L.Dainauskienė rėkė neleisianti išvežti sūnaus.

Ir motina, ir jos septintokas sūnus policijai yra gerai žinomi. Prieš mėnesį jie abu buvo sulaikyti po to, kai Karolis bandė reketuoti jį supykdžiusį kaimyną S.D.

Septintokas į vyriškio namo duris buvo įkišęs grasinamąjį laišką. Jame penkiolikmetis reikalavo tūkstančio JAV dolerių, kuriuos S.D. privalėjo įdėti į pašto dėželę.

Policijos pareigūnai, organizavę operaciją, susekė, jog pinigų iš pašto dėželės atėjo pasiimti L.Dainauskienė.