Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Žagariškės kaimu pastebėjo į Lietuvos teritorijos gilumą žvyrkeliu važiuojantį automobilį BMW X6. Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo Sangrūdos kaimo link.

Sprunkantį bėglį pasieniečiai ėmė vytis tarnybiniu visureigiu. Apie nesustojusį įtartiną automobilį buvo pranešta ir Kalvarijos policijos pareigūnams, kurie operatyviai dviem tarnybiniais automobiliais blokavo kelią Sangrūda – Kalvarija.

Maždaug aštuonis kilometrus nuo VSAT pareigūnų sprukęs BMW vairuotojas netrukus išvydo kelią jam pastojusius policininkus. Supratęs, kad sulaikymo neišvengs, jis pasuko į šoną ir įklimpo runkelių lauke. Pasinaudojęs tamsa vairuotojas paspruko.

Duomenų bazes patikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad likimo valiai paliktas BMW tą pačią dieną buvo pavogtas Vokietijoje ir jau ieškomas šios šalies teisėsaugininkų.

Nauja mašina tėra nuvažiavusi beveik 25 tūkst. kilometrų.

Pasienyje su Lenkija Lazdijų pasieniečiai nuolat sulaiko ką tik Vokietijoje pavogtų mašinų, kurių vairuotojai dažniausiai stabdomi bando sprukti. Pavyzdžiui, vien rugsėjo pabaigoje per dvi savaites Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaikė tris Vokietijoje pavogtus prabangius automobilius: 2009 m. pagamintą „Audi A6“, 2008 m. laidos BMW X5, 2007 m. laidos BMW-740i.