Naujųjų metų naktį Sostinėje ramu nebuvo. Patrulių rinktinės ekipažas, su kuriuo šventinę naktį buvo leistasi į reidą, vieną pirmųjų iškvietimų gavo dar gruodžio 31 d. apie 22.10 val. Pasak pranešėjo, iš Sodų g. esančioje aikštelėje stovinčio autobusiuko „Fiat Ducato“ buvo prekiaujama narkotikais.

Atvykus į nurodytą vietą, buvo rastas minėtas autobusiukas ir jame sėdintys du vyriškiai (gim. 1990 m. ir 1980 m.). Ką veikė automobilių stovėjimo aikštelėje vyrai suprantamai nepaaiškino, todėl automobilis buvo apieškotas. Narkotinių ar psichotropinių medžiagų, kuriomis esą prekiavo autobusiuke buvę vyrai, per pirminę apžiūrą, rasti nepavyko, tačiau autobusiuko salone buvo rastas užtaisytas kovinis pistoletas „Kevin M" su šoviniais. Kadangi nė vienas iš vyriškių negalėjo pateikti leidimo laikyti ginklą, abu jie buvo nuvežti į policijos komisariatą apklausai. Ginklas paimtas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 253 str. 1 d.

Iškart po vidurnakčio Bendrasis pagalbos centras vieną po kito ėmė gauti pranešimus apie teisėtvarkos pažeidimus. Ne visi jie pasitvirtino, tačiau informacija apie įsilaužimą į „Camelia“ tinklo vaistinę, esančią Lazdynų mikrorajone buvo tiksli. Atvykus į įvykio vietą buvo nustatyta, kad išdaužus vaistinės langą piktadariai įsibrovė į vidų ir išlaužė kasos aparatą. Vienas iš įsilaužėlių netrukus buvo sulaikytas. Vaistinės patirti nuostoliai tikslinami.

Kruviniausias nakties incidentas įvyko maždaug antrą valandą nakties pačiame Vilniaus centre, V. Kudirkos aikštėje. Dėl nenustatytų priežasčių vyras iš pradžių susikivirčijo su taksistais, tada Indijos piliečiui (gim. 1995 m.) perrėžė kaklą, o vėliau tuo pat peiliu sužalojo jį mėginusio sulaikyti lietuvio (gim. 1996 m.) veidą. Abiem nukentėjusiems - indui ir lietuviui - prireikė medikų pagalbos. Juos į gydymo įstaigą išgabeno atvykę greitosios pagalbos automobiliai. Įtariamasis neblaivus (2,25 prom. alkoholio) asmuo (gim. 1995 m.) netrukus buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie pusę trijų nakties prie Jogailos g. esančios Konkurencijos tarnybos pastato atskubėjo ugniagesių gelbėtojų automobiliai, tačiau gaisro požymių pastebėta nebuvo.

Apie ketvirtą valandą nakties buvo gautas iškvietimas į Rodūnios kelio gatvę. Čia viename iš daugiabučių, buitinio konflikto metu vienas brolis (gim. 1984 m.) sužalojo kitą brolį (gim. 1990 m.). Broliams nesutikus konflikto baigti taikiai, vienas buvo išvežtas į ligoninę, kitas - į policijos komisariatą.

Apie šeštą valandą ryto buvo gautas pranešimas, kad Vokiečių g. neblaivus vyriškis (gim. 1985 m.) kabinėjasi prie merginos. Atvykus į incidento vietą mergina jau buvo pasišalinusi, tačiau agresyviai nusiteikęs ir akivaizdžiai neblaivus vyriškis kabinėjosi prie praeivių ir mėgino išprovokuoti konfliktą. Po pokalbio su pareigūnais vyrui buvo leista vykti namo.