Dar prieš vidurnaktį anonimas policijai pranešė, kad užminuoti klubai „Exite“ ir „Pantera“. Prieš kelias dienas jų savininkai buvo reketuojami sumokėti po 5 tūkst. eurų, grasinta Naujųjų metų naktį pranešti apie klubų užminavimus ir taip sužlugdyti dideles pajamas nešančius šventinius vakarėlius. Tačiau planas neišdegė - policija žmonių iš klubų neišvarė. Sprogmenų, kaip ir manyta, ten nebuvo.

0.29 val. gautas pranešimas, kad Vokiečių g., klube „Mojo“ padėtas sprogmuo bei užminuotas šalia stovintis automobilis.

Kiek po vidurnakčio Laisvės prospekte petarda išdaužė buto langą ir kilo didelis gaisras. Dėl dūmų ugniagesiai evakavo viršutinių aukštų butų gyventojus. Iš kažkur atėję keturi jaunuoliai ėmė tyčiotis iš prie namo stovinčių moterų, o jas užstojusį vyrą, nepaisydami daugybės šalia esančių policininkų ir ugniagesių, ėmė mušti.

Pareigūnai juos greitai sutramdė: suguldė ant žemės, užlaužė rankas, surakino. Jie nuvežti į komisariatą.

Pirmosios masinės muštynės užfiksuotos klube „Mecelica“. Kiek vėliau pranešta, kad bare „Muzikos rūsys“ mušasi apie dešimt žmonių. Maždaug tiek pat žmonių mušėsi ir „Universiteto pub“.

Vokiečių gatvėje esančiame klube „Mojo“ peiliu sužalotas jaunas vyras. Draugai jį prabangiu „Mercedes“ vežė į ligoninę, bet Pylimo gatvėje automobilį sustabdė čia reidą surengę kelių policininkai. Pamatę sužeistą žmogų jie iškvietė greitąją pagalbą.

Automobilyje „Mercedes“ buvo trise: sužeistasis, prie vairo buvusi grupės „Naujosios pupytės“ narė Vita Jakutienė ir jos vyras garsus kriminalinio pasaulio veikėjas Justas Jakutis, prieš keletą mėnesių paleistas iš tardymo izoliatoriaus, kur atsidūrė po to, kai pareigūnai pas jį aptiko pusę kilogramo kokaino ir ginklą. Byla dar tiriama.

Klube „Mojo“ policija sulaikė keletą vyrų, kaip įtariama, susijusių su kruvinu incidentu. Po stalu, prie kurio jie sėdėjo, pareigūnai aptiko tris paketėlius miltelių, įtariama, kad tai kokainas.

Vilniaus gatvėje esančiame bare „Champagneria“ girtas vyras kabinėjosi prie lankytojų, personalui pareikalavus išeiti, nepakluso. Galų gale pavyko įkalbėti jį išeiti iš baro, tuo metu atvažiavo iškviesti apsaugos bendrovės darbuotojai. Girtas vyras puolė prieš juos šakotis, todėl buvo surakintas antrankiais. Bet net ir surakintas jis bandė užpulti apsaugininkus. Todėl patruliai nuvežė jį į komisariatą. Pakeliui sulaikytasis paistė nesąmones ir tvirtino esąs teisininkas.

Po to policija gavo dar vieną iškvietimą į klubą „Mojo“. Buvo pranešta, kad angliškai kalbančiam vyrui sužalota akis. Atvykus paaiškėjo, kad nukentėjo du Vengrijos piliečiai.

Muštynės šventinę naktį kilo ir viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“. Čia buvo sumuštas vyriškis.

Apie 5 val. dar vienas kruvinas incidentas Vilniaus gatvėje. Namo einančios dvi šeimos su vaikais (paauglėmis mergaitėmis) kažkuo nepatiko girtų jaunuolių kompanijai. Vienas iš jaunikaičių prisikabino prie vyriškio ir daug nešnekėjęs smogė kumščiu jam į veidą - prakirto lūpas, sudaužė brangius akinius. Užpultąjį puolė ginti moteris, užpuolikas ją grubiai nustūmė. Ko gero, būtų ėmęs mušti ir moterį, bet, jo nelaimei, kitoje gatvės pusėje buvo patruliai. Jie žaibiškai nubėgo prie užpuoliko, iškvietė pastiprinimą, nes sulaikytojo kompanija ėmė agresyviai elgtis, vienas labai girtas vyrukas puolė pareigūnų link kažką baubdamas, sugniaužęs kumščius. Bet jį už gerklės sučiupo blaivesnis draugas ir atitraukė į šalį.

Jaunuoliai nenusiramino ir atvykus policijos pastiprinimui. Į komisariatą buvo išvežti trys: du už chuliganizmą, vienas už pasipriešinimą policijai.

Paryčiais į ligoninę atvežtas ir į reanimacijos skyrių paguldytas alkoholiu apsinuodijęs maždaug 13 metų berniukas.

Į „Mecelicą“ policija buvo iškviesta dar kartą. Šįkart dėl to, kad vaikinas pastūmė merginą ir ji krisdama susižalojo.

6.50 val. pranešta, kad Trakų gatvėje, prie klubo „Pabo Latino“ mušasi didelė grupė asmenų. Tačiau mušeikos, kaip ir kiti tos nakties masinių muštynių dalyviai, iki patrulių atvykimo išsibėgiojo.

Paskui su protu susipyko jaunas vyras, šventęs bute Vokiečių gatvėje. Jis nusiaubė namus ir taure praskėlė galvą savo broliui.

Prieš aušrą policijai buvo pranešta, kad Justiniškių gatvėje, prie visą parą veikiančios alkoholio parduotuvės šlaistosi girtas ginkluotas vyras. Pranešimas pasitvirtino - sulaikius vyrą paaiškėjo, kad jis girtas ir tikrai ginkluotas. Su juo aiškinasi komisariato pareigūnai.

Naktį vykusio Kelių policijos reido metu nustatyti tik du rimti pažeidėjai: vienas vairavo neturėdamas tam teisės, o Maironio gatvėje sustabdytas „Toyota Yaris“ vairuotojas buvo neblaivus - 0,68 prom.