Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis sako, kad vyko ilgas darbas. Sulaikyme dalyvavo „Aras“, nes buvo atsižvelgta į grupuotės pavojingumą.

Sulaikymas vyko gegužės 16 dieną. Antrankiais surakinti septyni įtariamieji, siejamus su Vilniaus apskrityje veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis struktūromis ir įtariamus labai didelių kiekių narkotinių medžiagų platinimu sostinėje.

Pas gaujos narius rasta per 2 kilogramus kanapių dervos (dar vadinamos hašišu), apie 3,5 kg psichotropinės medžiagos – amfetamino bei 0,5 kg narkotinės medžiagos – kokaino. Anot Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko, visi sulaikytieji susiję su nusikalstamomis gaujomis. Kaip sakė R. Kiškis, sulaikytieji priklausė jau anksčiau sulaikytų brolių Dančenkovų ir Lapinų gaujoms. Anot K. Lančinkso, nusikaltėliai, paprastai, migruoja iš gaujos į gaują, šis atvejis - ne išimtis.

Gaujos nariai turėjo įrangos, su kuria, įtariama, sekė net teisėsaugos pareigūnus. Visgi, net ir gerai pasiruošę nusikaltėliai, anot R. Kiškio, neįvertino pačių pareigūnų. Sulaikytų asmenų gyvenamosiose vietose, automobiliuose atliktų kratų metu paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų daiktų, dokumentų, civilinėje apyvartoje draudžiamų daiktų (du pistoletai, GSM ryšio blokatoriai, GSM (2G, 3G,4G), Wi-Fi plačiajuosčio interneto tinklo analizatorius, radijo stotys).

Policijos pareigūnai informavo, kad sulaikytiems asmenims pateikti įtarimai dėl neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekiais. Vilniaus miesto apylinkės teismas šešiems sulaikytiems asmenims taikė griežčiausias kardomąsias priemonės – suėmimą nuo dvejų iki trijų mėnesių, tačiau vienam sulaikytajam ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė tik namų areštą.

Dalis sulaikytų gaujos narių yra įtariamieji kitose bylose, tik buvo paleisti už užstatą. Po šio sulaikymo tokios malonės jie jau nesulauks.