Pirmoji operacija buvo atlikta liepos 13 d. Ši diena juoda tapo į Šiaulius atvykusiam 38 metų Panevėžio gyventojui A. J. Manoma, kad kelionės į Saulės miestą tikslas šiam vyrui buvo narkotinių medžiagų įsigijimas. Pareigūnai jo automobilį sustabdė Šiauliuose esančioje Serbentų gatvėje.

Vairuotojo kelnių kišenėje buvo rastas plastikinis paketėlis su baltos spalvos biria medžiaga, įtariama, kokainu. Kadangi tikrinti automobilį kriminalistams padėjo tarnybinis šuo, nesunkiai buvo rasti ir po galine sėdyne paslėpti trys paketai, kuriuose buvo apie 550 gramų augalinės kilmės narkotinių medžiagų.

Dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Teismas trims mėnesiams sankcionavo A. J. suėmimą. Beje, atliktas testas parodė, kad sulaikytasis ir pats buvo vartojęs kvaišalų, praneša Šiaulių apskrities policija.

Kitą dieną, liepos 14-ąją, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis Organizuoto nusikalstamumo biuro pareigūnai į areštinę uždarė 40-metį šiaulietį R. M.

Netoli Linartų esančioje sodyboje buvo atlikta krata. Kriminalistai už sodybos tvoros rado paslėpta per 600 gramų, įtariama, taip pat augalinės kilmės narkotinių medžiagų. Šiauliuose esančiame sulaikytojo bute kriminalistai rado svarstykles, kurios naudojamos, manoma, kvaišalams sverti, ir didžiulę litų bei eurų sumą, siekiančią per 80 tūkst. litų.

Šiauliečiui dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų pareikštas įtarimas, jis trims mėnesiams suimtas ir izoliuotas nuo visuomenės.