Muitinės atstovai primena, kad būtent muitinės kriminalistai sulaikė ne tik didžiausią (svorio išraiška) narkotikų kontrabandos siuntą Lietuvos istorijoje (2013 m. sulaikyta 768 kg hašišo), bet ir atskleidė pirmą Lietuvoje narkotikų kontrabandos gabenimo skrandyje atvejį (2002 m. Lietuvos pilietis iš Venesuelos prarijęs gabeno 114 vnt. pakelių – 0,4 kg kokaino).

Nuo 2002 iki 2016-ųjų, kovodami su narkotikų kontrabandininkais, pareigūnai prisižiūrėjo visko: magnetoloje slėpto kokaino, kava užpilto heroino ir kokaino, amfetamino midaus buteliuose, amfetamino lėlėje, kokaino sulčių ir kavos pakeliuose, kokaino majonezo indelyje, skysto kokaino ištirpdyto vyne (vėliau vynas išgarinimas, kokainas kristalizuojasi).

Sulaikomos narkotikų kontrabandos kiekiai vis didėjo – tais pat 2006-aisiais vos vieno sulaikymo metu aptikta 124 kg hašišo, paslėpto po 2 tonom metalo laužo. Nekalbant jau apie sąlyginai „paprastesnius“ atvejus, kai marihuana ir ekstazio tabletės slėptos atsarginiame rate. Arba į Lietuvą paštu siunčiamuose DVD diskų dėkluose. Arba – į Lietuvą iš Bolivijos atsiųstose moteriškose rankinėse – su kokainu už apmušalo. Na, arba – marihuana, tiesiog mirkstančia kuro bake, dyzeline. Taip pat – automobiliniame dujų balione.

Po tokių kontrabandininkų išmonių kriminalistų nenustebino ir šiltnamyje tarpstančių kanapių plantacija ar hašišas po ispaniškais apelsinais.