Birželio 13 d. Eišiškių ir Metalo gatvių sankryžoje sustabdyto automobilio vairuotojas - policijai gerai žinomas asmuo, už atlygį nuolat vežantis narkomanus į taborą įsigyti narkotinių medžiagų. Automobilyje buvo taip pat pareigūnams gerai žinoma narkomanė, kuri tam, kad įsigytų narkotinių medžiagų, prekiauja savo kūnu. Keleivės rankose buvo du folijos lankstinukai su narkotine medžiaga, kurias, pasak jos, ką tik įsigijo tabore. Kadangi pareigūnai operatyviai sureagavo, moteris narkotikų nespėjo išmesti ar paslėpti, praneša sostinės policija.

Eišiškių ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvių sankryžoje buvo sustabdytas automobilis „Mercedes Benz“, kuriame važiavęs narkomanas, pats to nesuvokdamas, „užsidirbo“ baudžiamąją bylą – kartu važiavusiam keleiviui pardavė narkotinių medžiagų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str.). Pas automobilio keleivius rasti trys folijos lankstinukai su narkotinėmis medžiagomis.

Birželio 14 d. Naujininkų g. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai sustabdė policijai gerai žinomą taksi automobilį. Juo važiavo anksčiau teista, prostitucija besiverčianti narkomanė.

Policijos komisariate nustatyta, kad sulaikytoji savo lytiniuose organuose slėpė narkotines medžiagas. Pabendravus su sulaikytąja, paaiškėjo, kad moteris turi du vaikus ‒ nepilnametės dukros globa paskirta močiutei, o prieš mėnesį gimusi mergytė šiuo metu yra ligoninėje, moteris jos auginti nenori ir negali dėl priklausomybės narkotikams. Mergaitės likimas yra sprendžiamas, bet mama, jei savo gyvenimo būdo nepakeis, jos auginti negalės.

Minėto taksi vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl lenkimo vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 264 str.) ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 264 str.), moteriai teks atsakyti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str.).