Vilniaus policijos pareigūnai, naktį iš penktadienio į šeštadienį, reidui pasirinko visiems gerai žinomą, bet dar niekada jų nenuvylusią vietą – Pylimo gatvę.

Pirmoji pažeidėja į policijos rankas pakliuvo gerokai po vidurnakčio. Su drauge važiavusi jauna mergina ji buvo išgėrusi. Balto visureigio „Lexus“ vairuotojos policijos pareigūnai paprašė pasitikrinti girtumą. Merginai pūsti į girtumo matuoklį pavyko ne iš karto, tačiau kai pagaliau pavyko, jai nustatytas lengvas girtumas (0,76 prom.).

Neblaiviai merginai gresia bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas.

Pasiimti mašinos ir merginų atvyko vyrukai.

Kuriozinė situacija

Reidui įsibėgėjus buvo sustabdytas „Mercedes-Benz“ automobilis. Be diržo važiavęs romų tautybės vyras nesipriešino ir kartu su pareigūnais nuėjo į policijos tarnybinį automobilį pildyti pažeidimo dokumentų. Patikrinus automobilį sistemoje paaiškėjo įdomus dalykas. Balandžio 3 d. romo vairuotu automobiliu užfiksuotas pažeidimas - greitis viršyta net dvigubai.

Labai aiškioje nuotraukoje policijos pareigūnai atpažino mašinoje sėdėjusį keleivį. Pasirodo vyras (taip pat romų tautybės) draugo mašiną pasiskolino tam, kad „palakstytų“. Kelyje, kur leidžiamas greitis 90 km/h, jis lėkė net 180 km/h greičiu.

Policijos pareigūnams išsiaiškinus šį įdomų faktą ir paprašius kelių erelio pasirašyti dokumentus, šis pradėjo spyriotis. Vyras bandė sužaisti sava korta: „dėl to, kad aš romų tautybės, dėl to čia taip viskas“, tačiau jam nepavyko. Vyrui skirta pusė minimalios baudos (225 eurų) ir teisių atėmimas metams.

Girtas dviratininkas

Baigiantis reidui tiesiai į policijos rankas papuolė dviratininkas. Jis buvo ne tik nematomas kelyje (buvo be atšvaitų), bet ir keistai svirduliavo. Vilniaus policijos pareigūnai nusprendė patikrinti vyruko girtumą. Pasirodo ji dar ir gerai apgirtęs. Jam nustatyta 1,19 promilės.