Policininkams tikrinant automobilius, Klaipėdos gatvėje pasigirdo riksmai, po kelių akimirkų iš ten į Pylimo gatvę įvažiavo "VW Passat", kurio keleivis pro atidarytą langą ir rėkavo. Paaiškėjo, kad jis yra automobilio savininkas, prie vairo pasodinęs blaivų draugą. Rėksnys buvo neprisisegęs saugos diržu, už tai gavo baudą.

Baudas užsidirbo ir jaunas "Opel" vairuotojas bei jo keleivė. Dvejų metų vairavimo stažo neturintis vaikinas, pareigūno paklaustas, kodėl automobilis nepažymėtas klevo lapu, atrėžė: "Man taip lengviau vairuoti".

Kad jam nebūtų taip lengva vairuoti, jaunuolis buvo nusivestas į policijos tarnybinį automobilį kitoje gatvės pusėje. Rašant pažeidimo protokolą, prie policijos automobilio atėjo "Opel" keleivė ir pristojo prie pareigūno klausinėdama, už ką sulaikytas jos draugas. Merginai irgi skirta bauda - už tai, kad eidama prie policijos automobilio gatvę perėjo draudžiamoje vietoje.

Klaipėdos gatve atvažiavęs dviratininkas, sustojęs prie šviesoforo ir pamatęs policininkus, staiga šoko ant šaligatvio (Klaipėdos gatvėje vienpusis eismas) ir nudūmė į tą pusę, iš kurios buvo ką tik atvažiavęs.

"Ford Fiesta" vairavęs 25 metų vaikinas tapo pirmuoju, tą naktį įkliuvusiu už vairavimą neblaiviam. Jam nustatytas lengvas girtumas - 0,62 prom. Su draugais važiavo po vakaronės gamtoje. Tvirtino išgėręs "vieną alaus". "Kvailai pasielgiau", - sakė jaunas vyras.

Du vairuotojai buvo šiek tiek išgėrę, tačiau leidžiamos ribos neviršijo: 0,22 ir 0,08 prom. Normos neviršijo ir patikrintas dviratininkas - 0,38 prom.

Apie 1.30 val. reikalavimui sustoti nepakluso BMW vairuotojas. Vis dėlto, netoli nuvažiavęs, jis persigalvojo ir sustojo. Paaiškėjo, kad vyriškis girtas - 1,45 prom.

Vairuotojo negalia (jis kurčnebylys) kiek apsunkino pareigūnų bendravimą su juo - bendrauti teko raštu. Viskas vyko gan sklandžiai, kol neprireikė pasirašyti protokolo: vairuotojas atsisakė pasirašyti ir ėmė reikalauti gestų kalbos vertėjo. Vyras vis labiau nervinosi, atsisakė paklusti pareigūnų nurodymams, ėmė priešintis. Parodžius jam antrankius, vairuotojas ėmė sukioti pirštą prie smilkinio.

Viskas baigėsi tuo, kad policininkams teko panaudoti jėgą - besipriešinantis girtas vairuotojas buvo surakintas ir už pasipriešinimą pareigūnams išvežtas į komisariatą.

Patikrinimui buvo sustabdytas ir "Audi" kabrioletas. Brangų automobilį vairavo Latvijos pilietis, siejamas su garsios Marijano Taraškevičiaus narkotikų prekeivių ir cigarečių kontrabandininkų gaujos nusikaltimais. Latvis, sutikęs bendradarbiauti su Lietuvos teisėsauga, iš įtariamojo tapo valstybės saugomu liudytoju. Į gaujos teismo posėdžius jis atvyksta kaukėtas, lydimas apsaugos.

Alkoholio matuoklis parodė nulius, tačiau neramus svarbiojo liudytojo elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl jo automobilis buvo itin kruopščiai patikrintas, tačiau nieko draudžiamo jame nebuvo.

Apie 2 val. reikalavimui sustoti nepakluso dar vienas vairuotojas. Nuvažiavusį "Opel" patruliai pasivijo prie sankryžos su Islandijos gatve. Vairuotojas buvo blaivus, dokumentai tvarkingi. Jis sakė nesupratęs, kad pareigūnai jį stabdo. "Manęs niekada nestabdo", - pasiaiškino vyras.

O kito "Opel" vairuotojas nurodymui sustoti pakluso. Mokomuoju "Opel Astra" (su įrengtais papildomais pedalais instruktoriui) važiavęs jaunas vyras buvo neblaivus - 0,92 prom. Kartu važiavęs įkaušęs jo bičiulis pasakojo, kad jiedu važiavo iš baro.

Automobiliu "Subaru" keliavusiai jaunai porai teko čia pat nuo langų lupti plėvelę - langai buvo pernelyg užtamsinti. Jei nebūtų nulupę, pareigūnai būtų anuliavę automobilio techninę apžiūrą.

Paskutinis įkliuvo "Audi Q7" jaunas vairuotojas. Nustačius, kad langų šviesos laidumas gerokai mažesnis, nei leidžiama, jam irgi buvo pasiūlyta arba nulupti plėvelę, arba susitaikyti su techninės apžiūros anuliavimu. Ir tada vaikinas padarė klaidą - pasiūlė 50 eurų kyšį. Pareigūnas jį įspėjo apie atsakomybę už bandymą papirkti, bet jaunuolis ir po to siūlė pinigus. Todėl buvo sulaikytas už bandymą papirkti. Prieš išvažiuojant į komisariatą jis dar spėjo nulupti plėvelę nuo langų.