Pareigūnai prieš vidurnaktį tarnybiniais automobiliais ir motociklais atvyko į Molėtų plentą ir netoli posūkio į Riešę ėmė tikrinti, kokie vairuotojai važinėja.

Per reidą pirmasis girtas įkliuvo automobilio „Audi“ vairuotojas. Automobilyje gulėjo puokštė nuvytusių tulpių, ant grindų mėtėsi alaus butelis, riešutų, o nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas. Nors sustabdytas vyras elgėsi ramiai, patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad per savo norą važinėtis užsidirbo baudžiamąją bylą – jam nustatytas 2.44 prom. girtumas.

Vairuotojo pažymėjimo vyras neturėjo. Anksčiau buvo nubaustas už tą pačią „nuodėmę“ – vairavo neblaivus. Pasibaigus bausmės terminui jis nė neperlaikė egzaminų ir važinėjo, neturėdamas tam teisės.

Kiek po vidurnakčio, kai policininkai jau nusprendė keisti reido vietą, atvažiavo dviratininkas, kurio manevrai iškart sudomino pareigūnus.

Paaiškėjo, kad vyrukas gerokai „prisivaišinęs“ – nustatytas 2.33 prom. girtumas. Supratęs, kad gresia bauda, ėmė savaip spręsti problemą ir pareigūnams bandė įsiūlyti 50 eurų „dovanų“, kad tik jį paleistų.

Toks vyro sprendimas jam pridarė dar daugiau bėdų – teko su pareigūnais vykti į komisariatą. Čia jam teko išversti visas drabužių kišenes ir net parodyti, ką slepia trumpikėse. Per patikrą pas dviratininką rasta narkotikų. Net taip arti kūno sumanyta slėptuvė nebuvo saugi.

Po vidurnakčio reidas persikėlė į Pylimo gatvę. Nors vieta gana gerai žinoma tiems, kas stebi, kur pareigūnai tikrina vairuotojus, vis tiek įkliuvo du girti dviratininkai ir vienas gausybę kartų baustas beteisis vairuotojas.

Pirmasis dviratininkas pats nustebo, kai pamatė, kad alkoholio matuoklis rodo 2.03 prom. girtumą. Jaunas vyras sakė, kad gėrė alų ir puikiai suprato, kad dviračiu į gatvę išvažiavo neblaivus, tačiau patikino, kad tiesiog stengiasi atsargiai važiuoti.

Kol su dviratininku bendravo vieni pareigūnai, kiti sustabdė BMW. Patikrinus jo dokumentus paaiškėjo, kad vaikinas gerai žinomas policijai ir yra vis nenorintis pasitaisyti pažeidėjas – vairuotojas sekmadienio naktį gavo tryliktą baudą.

Su juo važiavo keleivė, kuri kantriai laukė, kol vairuotojui bus surašytas protokolas, po to jis išsikvietė pagalbą ir pavežėjų paslaugas teikiančios įmonės vairuotojas BMW pastatė atokiau nuo reido vietos. Tuomet grįžo ir paėmė BMW vairavusį vaikiną ir jo keleivę.

Netrukus į reido vietą dviračiu atmynė dar vienas alkoholio gerokai padauginęs jaunas vyras. Jis vienintelis neviršijo dviejų promilių. Jaunam vyrui nustatytas 1.76 prom. girtumas.

Reido metu įkliuvę vairuotojai – tik nedidelė dalis to, kas vyko iki nakties. Nuo pat ryto Vilniaus apskrities pareigūnai gaudė neblaivius vairuotojus. Per dieną įkliuvo net septyni vairuotojai, kuriems bus keliamos baudžiamosios bylos (viršiję 1.50 prom. alkoholio ribą). Vienas girtų vairuotojų, baltarusis, bandė atsipirkti kyšiu, tad po tokio akibrokšto kurį laiką teks apsistoti areštinėje.