Apie 21 valandą Viešosios saugumo tarnybos ir policijos pareigūnų pajėgos pradėjo naktinę pamainą Palangoje. Netrukus jų rankose atsidūrė daugybė pažeidėjų, bandančių pasiteisinti nežinojimu.

Prie Palangos tilto ramiai sėdėjusi vidutinio amžiaus pora tikino nenutuokianti, kad viešoje vietoje negalima turėti alkoholio. Tačiau šis nežinojimas nesuminkštino Viešojo saugumo tarnybos darbuotojų širdžių – šie iškvietė policijos pareigūnus ir perdavė pažeidėjus jų globon.

Kol Viešojo saugumo tarnybos darbuotojai su įstatymams nusižengusiu vyriškiu laukė policijos ekipažo, vos ne tiesiai į jų glėbį papuolė dar du pažeidėjai. Pastarieji rankose laikė plastikinius bokalus, sklidinus alkoholio. Šie taip pat teisinosi nežinoję, kad viešoje vietoje negalima vartoti alkoholinių gėrimų.

Vos perdavę šiuos pažeidėjus į pareigūnų rankas, Viešojo saugumo tarnyba pričiupo dar vieną porelę, besimėgavusią romantišku jūros peizažu. „Mes net negėrėme“, – pareigūnams tikino pora, rankose laikiusi sklidiną plastikinį bokalą. Deja, tai neįtikino viešąją tvarką saugančius darbuotojus.

Netrukus prie pažeidėjų prisijungė dar dvi merginos, kurios tikino, kad prasižengia pirmą kartą. Jos taip pat tikino nežinojusios, kad gatvė yra vieša vieta.

Po kiek laiko į pareigūnų glėbį pradėjo tiesiog kristi užsieniečiai. Kompanija iš Estijos kone su ašaromis akyse ir garsiomis emocijomis teisinosi, kad jų šalyje įstatymai kitokie, tad jie pratę prie didesnės laisvės. Deja, policijos pareigūnai ir šiai kompanijai buvo negailestingi.

Beje, ne visi drįso prisipažinti, iš kokios jie šalies, dauguma net nesuprato, kodėl į juos atkreiptas fotoobjektyvas. „Juk aš turistas“, – šaukė su alkoholinio gėrimo buteliu rankoje pričiuptas vaikinas ir teisinosi nesuprantantis, nei ką pareigūnai kalba, nei ko iš jo nori.

Nors ne visi Lietuvos svečiai vengė fotoblykstės. Kai kurie noriai pozavo su sklidinais bokalais rankose nė nežinodami, kad pažeidinėja įstatymus.

Į pareigūnų akiratį pakliuvo ir trys žavios lietuvaitės, panorusios einant gatve gurkšnoti putojančius gėrimus. Deja, net ir žavioms damoms tenka patirti akistatą su pareigūnais.
Laikrodžio rodyklei pasiekus antros valandos rodyklę, J. Basanavičiaus gatvėje ėmė daugėti ir agresyvių žmonių. Vienus vyrus policijos pareigūnai iškrapštė iš tamsaus kampo netoliese žymios pasilinksminimų vietos. Vienas jų vis bandė kalbėti tai rusiškai, tai lietuviškai ir nenorėjo sėstis į baltą automobilį, papuoštą žalia juosta. Jo draugas buvo supratingesnis ir nuramino šėlstantį kolegą. Šie vyrai buvo išvežti į komisariatą už viešosios tvarkos trikdymą ir necenzūrinius žodžius viešumoje.

Beje, dar prieš nusiramindamas, vyras nusisegė laikrodį ir kitus brangius daiktus. Visa tai dėdamas draugui į delną vyras be perstojo kartojo, kad jei jis jų nepasaugos, šie ims ir išnyks lyg rūkas policijos komisariate.

Bene labiausiai apsvaigęs jaunuolis J. Basanavičiaus gatvėje pasirodė apie trečią nakties. Pasiklydusiu žingsniu per gatvę žygiavusį jaunuolį sustabdė Viešojo saugumo tarnybos darbuotojai, norėję išsiaiškinti, ar šis jaučiasi gerai. „Aš tiesiog noriu namo. Jų nėra“, – apie kažkur prapuolusius draugus kalbėjo vaikinas.

Netrukus jis buvo perduotas policijos pareigūnų priežiūrai, o šie nusprendė patikrinti jo blaivumą. Vaikinas įpūtė 2,83 promilės alkoholio. Sunkiai aplinkoje besiorientuojantis mažeikiškis tikino su savimi neturintis jokių asmens dokumentų, o pasidomėjus, kiek jam metų, iš pradžių tikino, kad devyniolika, tačiau kiek vėliau persigalvojo, kad greičiausiai – 23.

Dar vienas kiek pasiklydęs asmuo eidamas tiesiog stabtelėjo, atsisėdo ant žemės ir ėmė kraustyti savo rankinės turinį.

Vis dėlto nakties kulminacija tapo po mašinos ratais puolęs vyras. Policijos pareigūnus iškvietė jauna mergina, važiavusi automobiliu kartu su tėčiu ir lietuviškai nešnekančiu pusbroliu.
„Asmuo pradėjo bėgti tiesiai prieš mus ir atsigulė prieš mašiną. Jis pradėjo rėkti ant mūsų. Net nežinau, net nesupratau, kokia kalba jis kalbėjo, tačiau kažką, kad vežkite kažkur. Pasakėme, kad mes – ne taksi ir tada jis nuo šalia esančio viešbučio tvoros nusiplėšė lentą ir pradėjo daužyti mašinas“, – nuo išgąsčio nevaldydama drebulio pasakojo mergina. Ji tikino, kad vyras ne tik daužė šalia stovėjusius ir pravažiuojančius automobilius, bet ant jų ir šokinėjo.