Policijos pareigūnai nuo vidurnakčio išsirikiavo T. Narbuto gatvėje. Pro šalį pravažiavo ne vienas motociklininkas, keli jaunuoliai važiavo ir su mopedais. Vienas mopedo vairuotojas, po policijos patikrinimo, pasivažinėjimą turėjo baigti. Paaiškėjo, kad vaikinas neturi vairuotojo pažymėjimo. Teko nusėsti ir labai neišdidžiai žingsniuoti stumiant nelengvą transporto priemonę.

Netrukus ne itin rimtą, greičiau, neatsakingą pažeidimą padaręs BMW vairuotojas ėmė prašyti, kad jo automobilio niekas nepamatytų viešai ir atvirai prisipažino, kad pasielgė labai negražiai su savo išrinktąją. Vyras atviravo, kad jei mergina pamatys automobilį, jam bus riesta – merginai melavo, kad jis išvykęs, o iš tiesų su bičiuliais linksminosi Vilniuje.

„Gal jums gėlių nupirkti?“, – ieškojo išeitis jaunas BMW vairuotojas. Po to dar pridūrė, kad jei reikia, suras draugus, kurie atvažiuos girti.

O įkliuvo BMW vairuotojas tik dėl to, kad nesustojo prie policijos pastatyto „Stop“ ženklo. Tiesa, pareigūnui jis irgi rado kaip pasiteisinti dėl pažeidimo. Esą, prie ženklo jis nematė kur būtų galima sustoti netrukdant kitiems eismo dalyviams. Ginčas su pareigūnu jam naudos neatnešė – vis tiek teks mokėti baudą.

Keli vairuotojai neturėjo draudimo, keli pamiršo, kad reikia vežiotis kitus dokumentus. Kuklius nusižengimus, vos įpusėjus reidui, užgožė „Audi“ automobilio vairuotojas.

1968 m. gimęs vyras, sustabdytas policijos pareigūno, muistėsi. Nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas, žmogus kažko ieškojo, tai dokumentų, tai piniginės. Išgirdęs, kad reikės pasitikrinti alkoholio matuokliu, išsitraukė kelias eurų kupiūras, kurias susuko ir įsidėjo į delną.

Vyras vis kartojo, kad „gal galima susitarti“, užsiminė apie atlygį jei tik išvengs patikrinimo. Lyg ir susikaupęs paduoti kyši, visgi to nepadarė. Buvo perspėtas, kad už bandymą papirkti pareigūną gresia baudžiamoji atsakomybė. Tačiau susilaikymas nesiūlyti pinigų buvo trumpalaikis.

Kartu su pareigūnais vyrui teko keliauti į kelių policijos automobilį. Čia alkoholio matuoklio rodmenys puikiai paaiškino vyro norą išvengti patikrinimo – jam nustatytas 1,66 prom. girtumas. Tada prasidėjo atgaila. Sėdėdamas policijos automobilyje jis vis kartojo: „Kaltas, tikrai kaltas, bet gi supraskite...“.

Policijos pareigūnai nebuvo supratingi. Už vairavimą neblaiviam gresia bauda ir vairuotojo pažymėjimo praradimas. Policijos automobilyje sėdėjęs prasižengėlis neiškentė – vos  baudą rašiusio pareigūno kolega išlipo iš mašinos, vyras ilgai gniaužytas pinigų kupiūras įkišo prie priekinės automobilio sėdynės.

Šis poelgis kainuos ne tik vairuotojo pažymėjimą. Teks stoti prieš teismą dėl policijai bruktų 170 eurų  - bandymo papirkti pareigūnus.

T. Narbuto gatvėje eismas apie 3 val. nakties kiek aprimo. Pareigūnai nuvažiavo į Lazdynų mikrorajoną, prie „Pasakų parko“. O čia jų laukė pasaka iš 22 metų BMW vairuotojo.

„Labai skubu, vaikas susirgo“, – vos sustabdytas išpyškino vairuotojas. Jaunas vyras tikino, kad per skubėjimą ir rūpestį pamiršęs su savimi pasiimti vairuotojo pažymėjimą ir prisistatė Tadiku.

BMW vairuotojas važiavo ne vienas, šalia jo sėdėjo akivaizdžiai „prisivaišinusi“ šviesiaplaukė.

Policijos pareigūnai nusivedė vaikiną į tarnybinį automobilį ir patikrino duomenų bazę – jei šis jaunuolis būtų jo paties nurodytas Tadikas, turėtų visas vairavimo kategorijas. Tik štai nuotrauka ne ta duomenų bazėje, o ir šviesiaplaukė keleivė nematė reikalo meluoti policijai. Kai pareigūnai paklausė, ar ji pažįsta vairuotoją, mergina pasakė tikrą vairuotojo vardą ir pavardę.

Pričiuptas meluojant jaunuolis niekuomet nė neturėjo vairuotojo pažymėjimo. O dar ir įkliuvęs, kaip pats sako, jau devynis kartus. Vaikinas patikino, kad nuo 14 metų jis taip važinėja. Kol pareigūnai rašė protokolą, vaikinas papasakojo, kad, pavyzdžiui, ir šią šeštadienio naktį, važiavo, nes mokėti už taksi nuo Rudaminos jam atrodė brangu.

„Išlaikyti vairuotojo pažymėjimui neturiu pinigų, o važiuoti būtinai reikėjo“, – teisinosi jaunuolis. Visgi, paskaičiavus kiek turi baudų, jei jas sumoka, pažymėjimą už tokią kainą jau turėtų.

Kelionę teko tęsti kitu automobiliu. Atvažiavo bičiulis, kuris nuvežė BMW vairuotoją ir jo pakeleivę jiems reikalingu maršrutu. BMW teko palikti.

Baigiantis reidui policijos pareigūnams įkliuvo jaunas „Ford“ vairuotojas. Su kompanija važiavęs vaikinas ramiai atėjo iki policijos automobilio ir pasitikrino blaivumą. Tuo jo kelionė prie automobilio vairo ir baigėsi – nustatytas 0,83 prom. girtumas. Vaikinas nerodė jokių emocijų, nei pyko, nei teisinosi. Tiesiog ramiai laukė, kada jam bus surašytas protokolas.